Last news in Fakti

23 Март, 2015 19:03 2 464 0

Шотландци ще купуват острова на Джеймс Бонд

  • остров-
  • шотландия-
  • джеймс бонд

Шотландци решиха да купят острова, който е бил собственост на граф Робин де ла Лен Мирлес. Той се смята за прототип на известния герой Джеймс Бонд от едноименния роман. Имотът е с площ 21 кв.м км, а цената му е 104 000 USD.

От 250 жители на острова, 142 са съгласни да изкупят имота от сегашните собственици, съобщава британското издание Daily Mail. Графът е придобил имота през 1962 г., но през 2012 г. умира и островът си търси нов собственик.

Лен Мирлес е бил близък приятел на автора на прочутия герой – Иън Флеминг. Известно е, че Лен Мерлес е работил заедно с Флеминг в британските разузнавателни служби, както и че е завършил Оксфорд, бил е аристократ и поклонник на жените. Флеминг винаги се е възхищавал на своя приятел и решава да го увековечи в творбите си.

Първата книга за Джеймс Бонд е „Казино Роял” и е публикувана през 1953 г., а премиерата на филма е през 1962-а. До момента са заснети 23 филма за супер шпионина, а още два трябва да излязат на екран през следващите две години. Наскоро излезе информация, че се продава още един „шпионски” остров на архипелага Фиджи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА