1 Април, 2015 09:00 3 455 2

Декорация с текстил

  • хаусмайстер-
  • декорация-
  • текстил

Текстилът е един от най-сигурните начини да добавим повече уют в дома. Това са го знаели и нашите баби и жените преди тях. И вероятно първото, за което се сещате, са килимите или чергите, губерите върху леглата и шарените възглавници, събрали цялото майсторство на тъкачката в цветове и форми. Не са много по-различни нещата и в модерния дом – просто тук килимът и дамаските имат тази роля. И независимо от дългите години властване на минимализма много хора продължават да смятат, че  домът е недообзаведен, ако в него няма поне един от изброените видове текстил. Като към тях непременно трябва да се добавят и завесите на прозорците.

Ако боядисването на стените е един от най-ефективните начини да подновим дома си, то текстилът е най-лесно достъпното средство да постигнем това без какъвто и да било ремонт. Дизайнерите на Хаусмайстер ще ви помогнат и за тази лесна пролетна декорация.

The Design Files

Една интересна, но логично световна тенденция през последните години е възвръщане на търсенето на етно-стила в килимите и в този контекст на познатите ни Чипровски и Котленски килими, разбира се в осъвременен вариант. А от миналата година с решение на междуправителствения комитет на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство Чипровските килими вече са част от световното културно наследство. Така че, възползвайте се от това наше национално богатство и обновете дома си с красивите им десени!

Tracy Hardenburg Designs

Друга много силно изразена тенденция в интериорния дизайн през последните години е ръчното плетиво:

Crochet, Paola Lenti

Една особено важна част от домашния текстил е в спалнята – не забравяйте, че с негова помощ можете да създадете свежото пролетно настроението, което времето все още не ни осигурява.


Home & Textiles Today

Завесите и пердетата са другата основна част от текстила в интериора. Те могат да направят дома уютен и романтичен дори и без много мебели в него. Възможността да комбинираме не само цветове и десени, но и различни текстури ни позволява да постигнем една неповторима атмосфера.

pinterest

Разбира се, освен декоративни всички те имат и практични функции, които трябва умело да съчетаем заедно с цялата цветова координация с всички останали елементи от интериора.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Това се съмнявам да са български жилища.
    Предложете нещо българско, декорирано и заснето у нас.
    Не сматам, че едно килимче от 1кв. м прави уют в 40кв. м. бяла стая.
  • 2 многознайко

    0 0 Отговор
    а без него ще заприлича на болница!