Last news in Fakti

7 Януари, 2011 14:12 3 680 6

Жилищата в Сингапур поскъпват с до 15% през тази година

  • цени-
  • криза-
  • ръст-
  • сингапур

Докато по-голямата част от света продължава с опитите за възстановяване на пазара на недвижими имоти, Сингапур се опитва да „укроти” цените на жилищата. Независимо от мерките, които предприема държавата, ръстът на цените продължава.

През четвъртото тримесечие на миналата година стойността на апартаментите се повиши с 2.7% в сравнение с третото. Това е шесто поред тримесечие, в което се отчита поскъпване. Анализатори от консултантската компания SLP International Property Consultants Pte не виждат причини за промяна на тренда. Три фактора влияят върху ценовите равнища: ниските лихви по ипотечните кредити, бързата ликвидност и ръстът на БВП, който през 2010 г. се увеличи на 14.7% на годишна база.

От SLP International Property Consultants Pte прогнозират ръст от 10-15% в цените на жилищата в Сингапур. В случай, че на тримесечна база поскъпването надвиши 3% се очаква властите да предприемат допълнителни мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    4 6 Отговор
    Сега в Сингапур,скоро и в други държави, :)
  • 2 Волуяк

    3 1 Отговор
    И у назе требе така да скапнат имотето оти и тука е арно, я виште снимка от софеа или перник кви са убави
  • 3 Бичме

    5 3 Отговор
    Само, че в Сингапур е наложено правилото, че от работата по-висше няма. Знаеш ли какво ще ти каже шефът там, ако след 14 час бачкане в събота кажеш, че имаш и семейство(сиреч трябва да му обърнеш внимание). Ами нищо-послед поглед на вратата и то отвън. Голяма част от промишлените предпиятия работят и в неделя. Служителите, които не изпълнят нормата(а толкова висока в цяла Европа няма) работят и през нощта, а на следващия ден отново поне 12 часа на работа. И още нещо-жилище на 100 години става там собственост на държавата. Така, че ако си купиш такова на 70 години, след 30 то ще ти бъде национализирано и то без пари. Това създава драги ми смехулко, предпоставка за работа на всяко едно поколени-иначе то не оцелява! В много държави съм бил, но по-мързелива нация от нас българите само в Индия и Хаити съм видял.
  • 4 da

    0 1 Отговор
    gradat na lava e sred desette nai bogati strani v sveta. banki i pristani6ta po golemi ot evropeiskite. naselenieto e mix ot malaizi, kitaizi i indiizi sorry bi4me uz mangali pak 15 pati po bogati ot nas i krizata ne gi lovi. 6to taka?
  • 5 Bichme

    0 0 Отговор
    Ти da, работил ли си индийци? В Сингапур спят по 8 в една стая. Вярно, не плащат за наем, но в кубрик с 8 койки....все мъже. Получаваха месечно по 400 сингапурски долара за 280-310 часа работа в офиса. То толкоз и работеха де. За сравнение моята заплата надхвърляше 10-кратно тяхното възнаграждение. Е, не ми стигаше, но в днешо време на кого ли му стигат?
  • 6 yeaaa

    0 1 Отговор
    v balgaria shte poskapnat jilishtata s 2,9% do kraia na 2011