31 Март, 2011 16:34 3 361 55

Кредитирането живна

  • кредити-
  • ръст-
  • бнб-
  • данни

С 16.5% нараства обемът на отпуснатите жилищни кредити в България за първите 2 месеца на 2011 г. спрямо същите месеци на 2010 г. по данни на БНБ. Нарастването на обема на отпуснатите жилищни кредити е съпроводено от спад на средните лихвени проценти по кредитите през януари и февруари 2011 г. Те са с между 0.5 и 1 процентни пункта по-ниски от стойностите им за периода януари - февруари 2010 г. От втората половина на 2010 г. средните лихвени проценти по жилищните кредити в лева и евро се движат между 7.8% и 8.5%., като лихвените проценти по кредитите в евро са по-ниски от тези в лева.

По последни данни на БНБ за февруари средният лихвен процент по жилищните кредити в лева е 8.32%, а по евровите - 8.13% при стойности съответно 9.31% и 8.49% година по-рано. След ръст от 11% в кредитната активност през месец януари спрямо същия месец на предната година, обемът на отпуснатите жилищни кредити продължи да нараства и през февруари - с 21% спрямо февруари 2010 г.

През последните години постепенно нараства делът на отпуснатите жилищни кредити в евро, като за 2010 г. достига 77% от общия обем на отпуснатите жилищни кредити. През 2010 г. наблюдавахме ръст на жилищното кредитиране с около 8.9% спрямо 2009 г., в която кредитната активност на банките се сви с 62.6% спрямо пиковата 2008 г. Отпуснатите жилищни кредити през 2010 г. са 1.9% от номиналния БВП на страната, докато през 2009 са били 1.8%, а през 2008 - 4.6%.

Нарастването на жилищното кредитиране и спадът в средните нива на лихвените проценти по жилищните кредити през тази година, както и растежът на преките чуждестранни инвестиции в България през януари спрямо година по-рано и започналото икономическо възстановяване на страната, дават положителни сигнали за пазара на недвижими имоти. Отрицателен ефект оказват все още високата безработица и несигурността в доходите на хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gloub

    8 4 Отговор
    Kraja na sveta se otlaga,a skoro idva i GOLEMIJA

    Коментиран от #3

  • 2 новата действителност

    13 4 Отговор
    Ам той дошъл януари и февруари пък ние сме го пропуснали. Нищо, другата зима ще отпуснат още 2 кредита ;)
  • 3 НЕ големия а ДЕБЕЛИЯ

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "gloub":

    винаги съм се чудел как е възможно да съществуват толкова прости хора на кв. км площ в БГ ???
    ние сме сигурно световни шампиони по глупост......
    Края на света се отлага (както пишеш) за следващата криза , чието НАЧАЛО глупаците пак няма да предвидят , нито КРАЯ й ..........и пак ще пишат глупости и пак ще мачтаят за безплатни неща...но за това има ДЕБЕЛ или както пишеш ти - ГОЛЯМ стимулатор - да е честит на чакащите чудо
  • 4 Един човек

    36 7 Отговор
    Това е нищо. Ако имотния пазар разчита на купувачи само от БГ. значи зле за пазара,ше се раздвижи само във София.А за вдигане на цени и дума да не става
  • 5 varna

    19 6 Отговор
    добре, че балона и AXXXX още спят, защото след тази статия, ще има голямо празнене в форума.
  • 6 bubblehead

    8 32 Отговор
    Отрицателен ефект оказват все още високата безработица и несигурността в доходите на хората.

    ------------------------------------------------------------

    Тука единственоата лоша новина която виждам в тая дописка не е верна. За безработицата сме се разбрали в София - 3.8% , във Варна 8.1% , в Бургас и Пловдив около 8.5% ... перспектива , ако се изглади от сезоност, към понижение. Толкоз. Няма ги испанаките 20% , ни ирландските 15%... За несигурноста на доходите се разбира от само себе си че не е икономическа категория, нито е лесна за квантoване, нито е лесно измерима - просто психология... "несигурноста на доходите" или пък сигурноста са по-скоро пропагадни клишета което се използват на кой както му дойде... например за това на тая каца пълна с медедни новини да сложим малко катран, както се полага по български.... Тъй де на веждите колкото и да им сигурно ( например положението в калта) пак им е малко несигурно тъй...
  • 7 Един човек

    16 3 Отговор
    Явно жилищен нредит"ФЛЕКСИ" където рекламират усилено по телефизийте, на"„Юробанк И Еф Джи България ПОЩЕНСКА БАНКА" е подеисвал.Ше си бият главите доста хора в стената след няколко месеца. ВНИМАВАИТЕ СЪС ТАЯ БАНКА!!!!
  • 8 трезво мислещ

    20 4 Отговор
    С какво живна кредитирането да попитам аз?Да не е да е взело да е живнало от някой друг байпас дето го викаме рефинансиране на кредита и който по никаква логика не може да се мисли за нов.Е кво сега ще ни накарат да повярваме,че след като направят байпас на някой 60г. ще счупи всички олимпийски рекорди по бягане така ли.И другото мен миналата година когато все още вървеше кредитирането,заради един тъп овърдрафт чието обезпечение бяха парични средства ме разиграваха като маймуна на клон а за мили очички кредит как се дава вие се замислете.Бях принуден на тази стъпка заради изгодния лихвен процент на депозита и за да не изгубя натрупаните лихви по него поради наближаващия падеж и невъзможността си да го изчакам заради факта,че парите ми трябваха спешно и това беше най бързия начин да изтегля кредит.
  • 9 Oracul

    15 6 Отговор
    Да сера на цялата световна икономика управлявана от интересите на МАФИЯТА писна ми на кура от мошеници, крадци, убийци, тарикати, мутри, министри, президенти, няма дъно алчноста в мръсните им души, но това ще ги погуби и този ден не е далеч...
  • 10 АХХХ

    10 13 Отговор
    Що бе, Varna, ти да не си изненадан от тия данни? Аз боба за кредитирането отдавна го хвърлях и отдавна ви казах какво показва.

    А към казаното от bubblehead по „тая дописка”, не виждам какво още.
    „Тъй де на веждите колкото и да им e сигурно (например положението в калта) пак им е малко несигурно тъй...”
    Ха-Ха-Ха! Точно в десетката!
  • 11 незнаещ

    4 20 Отговор
    специален поздрав за всички, цървули, мечтатели за " имоти за без пари "
    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩААААА, А НАЕМ НИКОГААААААА

    Коментиран от #45

  • 12 bubblehead

    4 20 Отговор
    сключени вежди планина повдигат...

    Ха-ха-ха!
  • 13 новата действителност

    16 3 Отговор
    Щом се е повишило кредитирането януари и февруари, значи продавате усилено:):):) Хайде народе, пускай на пазара, времето дойде. Цените вече са високи. Значи гледаш най ниската на сайта, пускаш с 5% по-ниска и продаваш. Това е, пазар ;)
  • 14 новата действителност

    13 3 Отговор
    "най ниската" от долния пост да се чете "най-ниската цена"
  • 15 ИНВЕСТИТОР

    7 24 Отговор
    Момче, тухли се продават в тухларните фабрики, бетон на бетоновите възли, арматура в арматурните дворове, а аз продавам готови жилища! Аз си имам и жилища и пари и коли и жени и даже не бях разбрал, че ти си ме прецакал, като не си купил жилище от мен. Това за което ти се бориш аз го имам в излишък. Цени под 800€/кв.м. са пълна глупост. Понеже не четеш внимателно ще ти пействам какво е писал бизнесмен по-надолу: " От цена на тристаен апартамент в Софийски квартал през 1990г. 7 000лв., през 2008г. цената му беше стигнала над 90 000€/180 000лв./. Така, че хубаво е човек да си прави сметката, но не и да се самозаблуждава, защото си е за негова сметка." А сега кажи кой се е прецакал: този който е купил по-рано жилище или този който е изчакал. При каквито и лихви да е бил взет кредит от банка е много по-изгодно. Освен ако не ти харесва да живееш при ваште или на квартира. Това, че ако не продам жилище сега и няма да купя джип на поредната любовница ми се отразява по-скоро добре, защото получавам всичко от жените и без толкова скъпи подаръци. А ти докато чакаш гледай и да не остарееш. И накрая един мъжки съвет. Жените не обичат да се говори за пари, но обичат нещата които се купуват с пари. Ако нямаш жилище то ти не си актуален!

    Коментиран от #16

  • 16 Инвеститор

    17 11 Отговор

    До коментар #15 от "ИНВЕСТИТОР":

    Ти си жалък и излагаш всички инвеститори. Как може да зарибяваш хората с простотии като къде ще си чукат любовницата?!?! Че те се чудят как да осигурят детска стая на детето си, обособена кухня, а не готвене на тераса и такива най-необходими неща. Правиш и тъпи сравнения с ценово покачване на 20г. база, а я се замисли за 3г. база? С хлавби за джипове ще ми правие маркетинг? Така ли ще вазвърнем доверието на хората? Цени под 800 евро не са пълна глупост, а са напълно реални с 10-15% печалба. Лакомии като теб, които държаха на 300% надуха балона и после сринаха пазара. Как може да кажеш, че на всяка лихва кредита е изгоден? Ти на 20% ли изтегли кредит за строителството? Или по-скоро си изпрал нечия паричка от наркопазара. Такива като теб не само, че не трябва да продават на 800евро, защото не го заслижават и не сте се потрудили за тях, но трябва завинаги да изчезнат от сектора. Дръж си простутките - от тях се печели повече.
  • 17 читател

    20 4 Отговор
    Много нерви, много нещо.... Удавници за сламка.... Очакващи чудото свръхзадлъжнели "инвеститори"....
    Ограничени от обективни и субективни фактори купувачи... Алчни банки, отлагащи решението с лошите проекти и разболяващи допълнително пазара, давайки фалшива "надежда" на свръхзадлъжнели инвеститори... "Болна" държава. Някой да е чувал за фалирал български "бизнесмен", който да се опитал да се разплати колкото може с кредиторите си, а не да ги завлече?...
  • 18 Гъзибаров

    16 4 Отговор
    Еееее,нема такава пробита държава.
  • 19 platttonnn

    0 12 Отговор
    Кредити и имоти тук: http://www.imotinesi.com
  • 20 platttonnn

    0 11 Отговор
    http://www.imotinesi.com
  • 21 Чудесна първоаприлска шега

    29 5 Отговор
    Искам да питам вие ненормални ли сте или сте просто тъпи на квадрат ?
    Какви заплати растат,какви имоти растът, в кои сектори и фирми отчетохте растежа посочен смешници
    особенно в състояние на криза в която хиляди българи са на улицата безработни а Стотици -Хиляди строителни фирми затвориха врати и уволниха всички свои чаботници през 2009 -10-11 така до 15 поне година а вие в тази среда отчетохте РастеЖ на какво Бе маникюристи ?
    Каква инфлация четете 3 % вие нещастници след като само пшеницата за 3 месеца се калкулира на цена 120 % повече олигофрени такива ?
    Омръзна на хората да четете заучените социалистически трудове от преди комунизма
    Излезте от офисите си нещастници ., Редакционни говеда такива и се огледайте каде живееете ,в кой континет сте и Дали случайно държавата ви не е именувана БУЛГАРИСТАН
    Анализ се прави с фактически данни и конкретени примери -вие МАникюристи и маникюристки сте за Улицата до последният тъпак и незнам как ви търпи някой но в нормална фирма отдавна ще бършете тоалетните или просто ще спите на улицата

    Коментиран от #23

  • 22 platttonnn

    1 8 Отговор
    за тъсещите ласки от нежен пасивен мъж - тук http://www.imotinesi.com
  • 23 АХХХ

    6 29 Отговор

    До коментар #21 от "Чудесна първоаприлска шега":

    „Анализ се прави с фактически данни и конкретени примери”
    ...........................

    Па да! Виж как знайш!
    Дай сега данните.

    Коментиран от #27, #29

  • 24 varna

    42 3 Отговор
    България е най-тъжното място на света - в тази държава цари произвол вместо ред, мрежите на ДС продължават да си разменят постове и услуги, а за премиера се знае, че навремето е бил близък до бандитите...
    Тези и други нерадостни констатации се съдържат в анализа на Клаус Шрамайер - бивш зам.-посланик на Германия в България, публикуван в списание "Europäische Rundschau", предаде Дойче Веле.

    Шрамайер твърди, че в България никой няма интерес от преосмислянето на комунистическото минало. Напротив, този период от историята, с всичките престъпления и несправедливости, просто се премълчава. Невъзможно е да се започне начисто по простата причина, че номенклатурните кадри все още са внедрени по всички етажи на властта и държавните структури, пише юристът-дипломат.

    Според него на всички е известно, че промените в България са само фиктивни. По думите му бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо.

    Основната им цел е забогатяване на гърба на обикновения човек. България като най-бедна членка на ЕС е и най-тъжното място на света, обобщава Шрамайер. Най-тежкият и дълготраен проблем той лаконично формулира така: произвол вместо ред. Престъпността се е сраснала с политиката, а правовата държава е удушена още в зародиш. Според него участниците в тази мрежа си разменят постове и услуги и взаимно си пазят гърба. Така юристът обяснява многобройните неразкрити поръчкови убийства.
    купуваи панел народе и се преструваи, че всичко е наред.

    Коментиран от #25

  • 25 bubblehead

    2 26 Отговор

    До коментар #24 от "varna":

    варна , а какви са промените във Русия или в Китай и демокрацията им каква е че цените на имотите им са 4-5 пъти по-скъпи от нашите? А в Хаити?

    Коментиран от #26, #30

  • 26 varna

    51 1 Отговор

    До коментар #25 от "bubblehead":

    bubblehead, с теб за едно нещо няма да се разберем, това твое непрекъснато настояване да сравняваш БГ с други държави, без дори да се опиташ да понаучиш нещо за тях.
    русия, номер едно снабдител на суровини в света, китаи, наи населената държава в света, с наи голям икономически растеж, и от скоро, с по голяма минимална заплата от европиската БГ.
    хаити, изключително пренаселена, и туко що преживяла едно от наи тежките земетресения,както и голяма диаспора в USA.
    нито едно от по горе изброените фактори, не се отнасят за БГ.

    Коментиран от #32

  • 27 Чудесна първоаприлска шега

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "АХХХ":

    Данните са ти всени ден на улицата,"трябва да си много тъп да не си ги видял" вдигане на цени на какво ли не,горива,ток,газ,парно и т.н......Съвет разходи се малко из северна БГ. България почти всеки ден се тресе от протести-и още по зле стават нещата.А-тои!! за вдигане на имоти ми говори,и как ше ги изплащат тея НИ. със каква заплата? със една камара съкращения ли? А ТИ АХХХ-ЧО МИСЛЯ ЧЕ СИ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ,ПРОСТО ПРЕЧУСВИЕ
  • 28 ИРАКЛИ

    9 0 Отговор
    До БАЛОННА ГЛАВА,ВАРНА и АХХХ
    Благодарение на САЙТ БГ Ви опознах.Мисля,че в една обща
    компания може да разговаряме за имотите НИ Български.
    В различни форуми Ви каних на моето ранчо,Намирасе в централна северна България.Ако разговорът не потръгне
    добре,то поне ще се възползувате от кухнята.Всички продукти
    са лично мое българдско производство.В близост има и прекрасно място за спортен риболов.
  • 29 прав е

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "АХХХ":

    На вас човека просто ви казва да погледнете нещата в действителният свят, а не в НСИ, защото и на децата е ясно, че НСИ е държавен орган, служещ за заблуда на простолюдието. Крайно време е да се казват нещата от гледна точка на човека, живеещ в държавата, а не държавата да ми казва на мен , че според НСИ живея по-добре...
  • 30 Чудесна първоаприлска шега

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "bubblehead":

    Все пак Китаи мисля че стана 2-ра икономическа сила,значи има много чужди инвестиции,така че зависи във кои райони са по високи цените на НИ./само не ми казваи че във всички райони са им високи цените/ А колкото за Русия не съм съгласен че са им толкова високи цените, освен за Москва.Както казват руснаците, Москва няма нищо общо със Русия/мисля че ме разбираш за какво ти говоря/ Москва е бъкана с какви ли не инвеститори,поне една година за там съм пътувал.Да сравняваш Москва със София мисля че е лудост
  • 31 varna

    35 2 Отговор
    а какво стои зад иракли?
    зад варна, стои един варненец емигрант от много години.
    зад bubblehead, стои един бургаски емигрант, неуспял заради собственатаси балонена глава.
    а зад АХХХ, тои един български геи, които вижда всичко в розово, и единственото нещо за което се интересува е собствения си гъз.
    а ти, ще трябва да обясниш, какво общо има ИРАКЛИ с централна северна българия?
  • 32 bubblehead

    5 9 Отговор

    До коментар #26 от "varna":

    Варна, ти си от хората които дори да познават фактите ( а то не е верно) правят грешни изводи... изводите са само за теб. Сравнявам защото сравнението не излиза. Изгубва се икономическата логика в случая България... Русия е суровинен придатък на развития свят без никакъв потенциал, никога няма да има демокрация и защита на правото на собственост, което означава само едно по-ниски темпове на икономическо развитие до колкото го има. Русия е северна, студена и мрачна държава (това мрачна е мнoгoсмислено) в която хората като се пенсионират искат да се преместят на място като България, южна, топла, евтина и с ниска престъпнст и с правила държава, членуаща формнално поне за сегха в клуба на богатите и уредени държави и с тяхнатата персектива... Да от тяхна глегна точа е точно така, колкото и еретично да е за нашите вежди! Престъпноста в Русия е в пъти по-висока от у нас и никакво сравнение с нормална държава ( Франция , Германия). У нас убийствата на глава от населението са колкото в САЩ , а в Русия 5 пъти повече... Корупцията и монополистичнто изкривявания на пазарите в Русия са подов за нови глави и икономиката... Нашата корупция е по всички правила на държава от източна и южна Европа - много по-висока от Швеция ( никога няма да станем Свеция и тука хленч на тая тема е излишен) и колкото в Испания и Италия и Чехия ( по допитвания на бизнесмени не на баба Сийка) , и сме по-добре от Гърция... къде да сме по корупция освен където сме? Даваме 10 лева на полицая на пътя и имаме по-голяма корупция от институционализираната корупция на американската политическа класа дето ограбиха 2 трилиона долара от обикновенния Джон, така се пише тая цифра - $2 000 000 000 000 и преставаляа цляота софийско поле зарито на 1 метър с банкноти от по $100 ... Китай не е пример за нищо. В Китай никога не е имало безплатни образования, медицина и разни тинтири-минтира като в нормална държава... Корупция в Китай ах корупцията! За нея там бесят и пак я има! Китай статистически е два пъти по-беден от България на глава от населението. А България има няколко пъти повече инсорсинг на бизнес от Китай, къде е по-добрата икономическа перспектива!? ( Остави Китай преди кризата имахме няколко години с повече чужди инвестиции от Чехия....) Китай при 9% ръст на икономиката и увеличаващо се население с 1% на година увеличението на стандарта на живот е същия като 7% ръст an икономиката в България с намаляващо население. Но заплатите в България растат по-бързо от Китай , защот тук има капитализъм които не търпи празно в Китай заплатите се разпореждат... Тоест ако перспективата на Китай е блестяща то на България е чисто злато... Хаити е най-бедната държава в западното полукълбо ... което означава оклоло 10 пъти по-ниски доходи от у нас и цени на имотите по-високи от нашите... И от къде го извади това че Хаити е пренаселено? Какво сравняваме тук? На кратко казано перспективата на Хаити е отчайваща... Ти си обикновен морон и не заслужаваш внимание, но кръвта кипи и не мога да не ти отговоря... Сравнявам и ти сравняваш и понежи си морон не виждаш къде са предимствата... да се чуди човек с твойта порода да се смее ли да плаче ли. За това идва на място епитета ВЕЖДИ . Няма лоша новина на където и да се обърнеш, а то вижда само кататстрофи!? Днес например от Евростът имаше оптимистични даснни че демографските процеси у нас преобръщат. България е държавата с най-голямо положителна промяна на раждаемоста!

    Коментиран от #33

  • 33 varna

    33 4 Отговор

    До коментар #32 от "bubblehead":

    и един първокласник да питаш, ще ти каже, че бъдещето е на страни с много природни ресурси.
    за политическото развитие на русия и китаи, не ми се спори с теб, защото както и преди сам ти казвал, наи големият ти проблем е непознаването на историята, само ще те помоля да провериш колко време отне на USA да стане истинска демокрация.
    USA която дори не се е збласквала с една стотна от това което се случи на русия и китаи.
    китаи, държава с 5000 годишна история - наяраво си смешен с твоите заключения.
    а за хаити какво да кажа, първата черна държава, получила независимост, но проблема е че черните просто не могат да се управяват сами, и за какви имоти става въпрос.
    а сега, си направи една услуга, и се опитаи да намериш държавите за които си писал на картата, знам че ще е трудно, но все пак опитаи.

    Коментиран от #34

  • 34 bubblehead

    19 45 Отговор

    До коментар #33 от "varna":

    Варна, ти си морон. Явно последно убежище на българския провинциализъм е митовете за Великия Китай, проспериращата Русия, уредената Америка и превъзходството на бялата раса... Китай просперира ама България ще стигне там доста преди Велик Китай... За големите държави кратки пътища няма за малките е друго. България е капчица на картата и с тия процеси на конверженция не станат ли заплатите у нас до 10 години по 1500 евро (поне в големите градове) то никoй няма да остане да работи. Ха, познай при 1500 евро заплати дали цените на имотите ще са по 200 или по 2000 евро/м2. Такива шамари от живота идват за нашето обудалено простолюдие че свят ще им се завие на чакащите 200 евро/м2... Морон!

    Коментиран от #35, #37, #38

  • 35 varna

    16 3 Отговор

    До коментар #34 от "bubblehead":

    bubblehead наи накрая каза нещо вярно - България е капчица на картата - защото от твоите расъждения взех да се притеснявам че си мислиш, че БГ с неината силна икономика ще просперира, независимо какво се случва посвета и около нас.
    за превъзходството на бялата раса, може да питаш някои черен от африка.
    като живях там, черните ми казваха, че повремето на апартеида са живили много по добре.
    пак и всеки африканец е готов да си одреже и раката, само да живее в бяла държава.
    те са като мусюлманите, постояно реват че са дисреминирани, а пак всички искат да емигрират в европа, и черните и те наи много мразят самите себеси.
    за великия китаи, незнам къде си бил през последните 20 години тои е вече велик.
    русия е държава с огромен потенциал, надявам се и ние с едно умно управление да намежем нещо.
    за USA какво да кажа, все още те движат света, а пак ако нещо не им отърва, винаги могат да си спретнат една воина.
    пак и какво ги коментираме тези държави, те са си велики сили и си правят какво то си поскат.
  • 36 USA-NY

    0 5 Отговор
    !!! балоне, идвай си в БГ !!!
    ЗАПОЧНА РАЗПРОДАЖБАТА 200 евро на квадрат:

    за $750,000 ще си купиш 250 апартамента по 100 квадратa = цялата улица

    Продава се СПЕШНО! Имота е в нова кооперация с Акт 16.
    3-СТАЕН
    22 500 EUR (192.3 EUR/кв.м)
    град Пловдив, Център
    Квадратура: 117 m2
    Етаж: -
    Телефон: -
    ТEЦ: -
    Тип строителство: Тухла

    Брокер: Ванина Димитрова
    Личен телефон: 0878380676
    e-mail: [email protected]
    Агенция: МАГИЛЕНА Тел.: 032 653050
    Адрес на агенцията: Пловдив, ул. Братя Пулиеви, 4, ет.1 офис 104
    Тел.: 032 653050; 0898 459697, 0878/380676
  • 37 USA-NY

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "bubblehead":

    !!! балоне, идвай си в БГ !!!
    ЗАПОЧНА РАЗПРОДАЖБАТА 200 евро на квадрат:

    за $750,000 ще си купиш 250 апартамента по 100 квадратa = цялата улица

    Продава се СПЕШНО! Имота е в нова кооперация с Акт 16.
    3-СТАЕН
    22 500 EUR (192.3 EUR/кв.м)
    град Пловдив, Център
    Квадратура: 117 m2
    Етаж: -
    Телефон: -
    ТEЦ: -
    Тип строителство: Тухла

    Брокер: Ванина Димитрова
    Личен телефон: 0878380676
    e-mail: [email protected]
    Агенция: МАГИЛЕНА Тел.: 032 653050
    Адрес на агенцията: Пловдив, ул. Братя Пулиеви, 4, ет.1 офис 104
    Тел.: 032 653050; 0898 459697, 0878/380676
  • 38 varna

    42 4 Отговор

    До коментар #34 от "bubblehead":

    а за заплатите от 1500 евро, си мечтаехме още като падна комунизма.
    тогава получаваха толкова в европа, минаха 22 години те получават 3500 евро, а ние още си мечтаем за 1500, дано както казваш, след десет години да взимаме поне толкова а те европеиците ще взимат 5000.
    хубаво, че не се хванах да въдицата на такива като теб, и заминах, а не чаках големите заплати които така и не се збъднаха.

    Коментиран от #39, #47

  • 39 bubblehead

    6 33 Отговор

    До коментар #38 от "varna":

    хубаво, че не се хванах да въдицата на такива като теб, и заминах, а не чаках големите заплати които така и не се збъднаха
    ------------------------------------------------------------

    Ха-ха-ха! Къде си заминал бе тутманик недовтасал!? Ти си си в Аксаково още при мама и тати в къща на калкан дето като си отидат единия етаж ще остане на теб другия на брата... Там си още от как си завършил техникума и никъде не си ходил, щото на тати Голфа вече е трета година на трупчета. Само с градския транспорт ходиш понякога на плаж, на "офицерския" естествено.... Даже и в Бургас не си ходил да видиш че хората си оправиха дупките по пътищатата, не като вашта гранд дупка дето я откривахте с шампаско наскоро... Твоята порода няма и най-бегла представа какво представлява света и за къде сме тръгнали и ние българите и точно отам идват глупостите на цялата ви лудница за 200 евро/м2... Заминал!?

    Коментиран от #40

  • 40 varna

    27 3 Отговор

    До коментар #39 от "bubblehead":

    edinstvenoto vjarno neshto e, che imam brat, za drugoto ne moje da si po dalech ot istinata.
    a inache se posmjax.
    vijdam, che ne ti izdarjaxa nervichkite,znam trudno se spori s istinata.
  • 41 георгиев

    15 2 Отговор
    До 11 Кредит се връща,но наем-никога Това го кажи на нещастниците от които банките си прибраха имотите.Сега освен,че имат да връщат пари им се налага и да плащат наем!
  • 42 брокер/ама истински

    6 8 Отговор
    малееее, е са цените рипнаха яко. откога ви разправям, че цените се дигат. ама сега банките , като развързаха кесиите, ще стане страшно. пак се връъща времето на НИ,йохохо и бутилка ром. цени от 3-4 хиляди ще са нещо нормално, в зависимост от района разбира се.
  • 43 sisi

    3 20 Отговор
    varna ne izlagaj grada si nestasnik

    Коментиран от #44

  • 44 varna

    19 4 Отговор

    До коментар #43 от "sisi":

    и по какъв начин изложих варна, не мога да рабера, би ли ми обяснила.

    Коментиран от #46

  • 45 кредитополучател

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "незнаещ":

    По-добре хазаин,отколкото ЧСИ.Хазаина можеш да го смениш,чси-то не можеш!!!!!Така че гледай да си плащаш иначе чси-то ще ти докара онкологични заболявания!
  • 46 някой си

    3 17 Отговор

    До коментар #44 от "varna":

    Варна, с глупостите които пишеш, наистина излагаш града си. Човек ще вземе да помисли, че всички варненци са идиоти като тебе. Слава Богу, не са!
    Правилно мацката те нарече нещастник. И неудачник, бих добавил аз. Трудно могат да се прочетат някъде толкова глупости на едно място, колкото в твоите постинги.
  • 47 някой си

    2 24 Отговор

    До коментар #38 от "varna":

    Освен това, човек, който пише "збъднаха", няма какво друго да прави в чужбина, ако наистина си там, освен да мие чинии или да чисти клозети. Заплати по 1500 евро има и в България, но естествено, не за неграмотници като теб.

    От Варна си колкото аз съм от Луната. Вероятно си от някое варненско село, и то не тези, дето са на морето, щото и там хората са си добре.

    Нещастник!

    Коментиран от #49

  • 48 njakoj si

    2 12 Отговор
    И "зблъскала" гледам си писал:))) Абе, да не би Стефан Данаилов да ти е бил даскала по правопис?

    Варненци не пишат така, мой човек. Всички варненци, които познавам, са образовани и културни хора.

    Нещастник!
  • 49 varna

    17 4 Отговор

    До коментар #47 от "някой си":

    още едно дребно човече в форума, което вместо да коментира по това което съм написал по темата, се хваща за правописа.
    явно е, че си нов в форума и не знаш че използвам преводач, каквото излезе това е.
    нямам време даси редактирам написаното защото за разлика от теб, има други по важни неща в живота ми, от писането в този форум.
    нещастник и неудачник, можеби щях да бъда око бях останъл в БГ.- като гледам как се мъчат хората там.
    сега съм много щаслив, материално финансово и семеино.
    а дали съм от варна, какво да ти кажа половината град е построен на зами на моя прадядо, можеби аз съм наи истиския варненец с които ти някога си общувал.
    имам више образование икономическия във варна.
    в чужбина съм от повече от 13 години и съм вече с двоино гражданство, работя в в компания с 100-120 служители и съм един от 10 менажера, с добро заплащане за което ти само можеш да си мечтаеш.
    мисля, че отговорих на твоите въпроси.
    хаиде от сега нататък да коментираме само по темата.

    Коментиран от #50

  • 50 bubblehead

    7 42 Отговор

    До коментар #49 от "varna":

    Варна , ти си идиот това се вижда от далеч. Няма друг начин да се охарактеризира някои които смята че цените в Ирландия по 4-5000 евро/м2 в Дублин, ( нали от Ирландия ни пращаш умнтиите си?) а в София и 200 евро/м2 са много и само във Варна е добре на всяка цена... селско парче със инвестиран интерес във Варна, разбирай собственик на гарсониера във Кайсиева градина...

    Коментиран от #51

  • 51 varna

    54 1 Отговор

    До коментар #50 от "bubblehead":

    да имам две хубави къщи във варна 320-160 кв. без общи части,хола ми е с височина 7 м.
    може да те изненадам но къщите в ирландия, като вземеш предвид разликата в заплащането са по евтини от БГ.
    за ифраструктъра, начин на живот, начин на общуване между хората, възможности за образувание, както и възможности за реализация, и дума не може да става за сравнение с БГ.
    и говоря само за къщи, не за издухан панел или нова тухла с килер вместо спалня.
    и понеже навсякъде в форума твърдиш, че никаде в цивилизования свят, нямало спад на цените на НИ с повече от 40%, онзи ден обявиха данните за ирландия спада е 51%.
    и като имотен човек интереса ми е цените да се покачват, само, че немога като теб да си заровя главата в пясъка и да не искам да видя реалноста.

    Коментиран от #52, #53

  • 52 bubblehead

    2 7 Отговор

    До коментар #51 от "varna":

    възможности за образувание
    -------------------------------------------------------

    Начи ако наистина е верно туй за възможностите за образОвание то се възползвай. Дори идиотите като се школюват малко и го докарват на фаца поне... Маса такива съм виждал у Клатифорния...казват им overeducated fools

    Коментиран от #54

  • 53 bubblehead

    2 10 Отговор

    До коментар #51 от "varna":

    В интерес на истината единствено в Ирландия има нашето падане на цените в диапазаона 40-50% , но приликите са до тук. В Ирландия имаме класически случаи на имотен балон помпан от лесен кредит с свръх ниски лихви. Къде ги ниските лихви в България и преди и сега и къде е лесния достъп до заеми като никoй не е чувал в България за заем със по-малко от 20% самоучастие и винаги се е искало доход над 2 пъти средния за страната за да говориш за заем...!? В Ирландия имаш пулс получаваш кредит, нали? Знам , знам как е. Ха-ха-ха! Как да се надуе нашия балон!? Инак за основния ми point е че си идиот си остава, защото да намираш аналогии между Ирландия и България е глупост и перспективите на държавите са напълно различни познай на коя се пада добрата!? Знам знам на Ирландия. Ха-ха-ха!

    Коментиран от #55

  • 54 varna

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "bubblehead":

    kaza li neshto?
    po vaprosa ako obichsh, inache samo si gubim vremeto.
  • 55 varna

    12 1 Отговор

    До коментар #53 от "bubblehead":

    tochno tova nemojah da razbera, kak tolkova mnogo hora uspjaha da se nabalbukat s krediti, sled kato bankite v bg bjaha tolkova konservativni.
    a za prespektivite na irlandija razbirase, che sa po dobri ot tezi na bg.