13 Май, 2015 16:02 2 666 0

Най-добрите месеци за покупка на имот в Дубай

  • продажба-
  • покупка-
  • месец-
  • дубай

Колкото и да са привлекателни световните мегаполиси за инвеститорите, насочили се към придобиване на недвижими имоти, то има определени месеци от годината, в които пазарът работи с още по-бързи темпове. В един от тях – Дубай, най-активни са клиентите в периода октомври-февруари, сочи анализ на компанията Unitas Consultancy. Относно жилищата и къщите, то най-голям шанс да се продадат има в месеците декември и януари.

От май до юни е перидът, в които собствениците най-често предпочитат да обявят своя имот за продажба. Изводите са направени на базата анализ на пазара на недвижими имоти за последните осем години.

Що се отнася до ценовите изменения, периодът, в който се наблюдават най-големи промени, е доста дълъг – от март до октомври, а от ноември до март ценовите колебания при апартаментите е минимална.

Dubai Marina и Jumeirah Lakes Towers са районите, в които доходността е най-висока през месец май, а най-ниска е тя през януари. Що се отнася до вили, най-добре е да се купуват такива в Springs и Arabian Ranches през първия месец на годината, а от юни до септември е най-добре да се продава.

По отношение на луксозния сегмент и при наемите, и при продажбите се очаква цените да спаднат средно с 10% през настоящата година, прогнозират от консултантската компания JLL. Причините са две: този тип имоти ще са по-малко достъпни и поевтиняването на петрола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА