Last news in Fakti

24 Юни, 2011 00:00 62 189 55

Къде и какво може да купиш за сума до 15 000 EUR

  • имоти-
  • евтини-
  • къщи-
  • естония-
  • германия-
  • чехия

Стрували си да се замисляме за покупката на имот зад граница при положение, че разполагаме с 5000 EUR, или пък може да вземем от роднини например 15 000 EUR? Три са държавите, в които за тези пари без проблем може да се купи готово жилище. Като цяло предложения на подобни цени могат да се намерят и в най-често предпочитаните от чужденци дестинации като Турция, Египет, САЩ, Италия и други. Три обаче са страните, в които оферти с подобни цени, са повече. Причината за покупка на имот, дори и евтин в друга страна е продиктувано от много фактори. Единият от тях е желанието да опознаят друга култура, бит и начин на живот, да разполагат с малък имот в страна, в която искат редовно да прекарват ваканциите си.

Естония

В малкия град Пюси апартамент в тухлена къща може да се купи срещу 5115 EUR. Една от причините за ниската цена не е само, че населеното място е малко, но и високото ниво на безработица, което също тласка цените на недвижимостите надолу. Също така имотът може да има неплатени комунални услуги (ток, вода, отопление) или пък да е ипотекиран. Плюсовете на Пюси са отличните природни условия (разположен е в борова гора и има езеро) и доброто състояние на инфраструктурата.

Покупката на имот в Естония е добър вариант за онези, които пътуват към скандинавските страни с автомобил. Повечето от тях купуват евтини имоти, които да използват като вила. „Планирам през тази година да купя дву- или тристайно жилище в ценовия сегмент от 6000 до 10 000 EUR. Скъп имот не търся, тъй като възнамерявам да го ползвам само по време на ваканцията”, обяснява кандидат купувач.

Германия

За сумата между 5000 и 15 000 EUR може да купите напълно годен за обитаване апартамент в не дотам добрата част на Германия или по-малка квартира в добрата част. Целта на придобиването може да бъде не само за лично ползване, но и за отдаване под наем. Традиционно наемния пазар е висок. Доброто географско разположение на Германия (в центъра на Европа) може да се окаже важно най-вече за бизнесмени, които са решили да купят евтин имот и да го отдават под наем.

В момента за тези пари може да се купи едно- или двустайно жилище, разположено в малък град в Източна Германия (в областите Саксония и Тюрингия) и по-рядко в западната част на страната (Бавария, Баден-Вюртемберг и Долна Саксония).

„Да, за 5000-15 000 EUR може да се купи не лош имот, а ниската стойност се обяснява както с пазарни фактори като например слабото търсене и наемните нива в един или друг град, така и със състоянието на апартамента. Имотите могат да бъдат евтини и поради високите комунални разходи”, обясняват местни брокери.

Жилище от 30 кв.м, което се намира в град, разположено на два километра от австрийската граница, може да се купи за 15 000 EUR. Имотът не се нуждае от ремонт, а до Мюнхен пътят е само час и половина. За чужденци покупката на имот в такъв район е особено добра, тъй като те могат да посетят и съседни държави.
Някои клиенти предпочитат да купят квартира с наемател, т.е. налице е сключен договор с ползвател на имота. Така имотът веднага започва да носи доход на новия собственик.

Единственият недостатък при покупката в Германия са високите разходи по придобиването на имот от страна на чуждестранни лица. Независимо къде се намира имотът, те трябва да регистрират покупката в Берлин. Това отнема не само време, но е свързано с транспортни разходи.

Чехия

Евтини имоти могат да бъдат купени в курортното градче Теплице. В Чехия е налице кооперативната форма на собственост. Това означава, че купувачът може да придобие само дял в дадена кооперация, а не имот. Някои кооперации забраняват покупката на недвижимост от фирми или чуждестранни лица.

Анализаторите на пазара са разделили Теплице на три подрайона. В Просетице за сумата между 5000 и 15 000 EUR може да се купи ремонтиран апартамент с различна големина – от гарсониера до четиристайно жилище. Проблемът е, че решилите да придобият имот с цел отдаване под наем трудно ще намерят наематели. Мястото е по-подходящо за чужденци, които възнамеряват да се преселят да живеят в Чехия.

В централната част на Теплице срещу 15 000 EUR може да се купи ремонтирана гарсониера или двустайно жилище, но в лошо състояние. За сметка на това имотът може да се използва като основно жилище, за прекарване на ваканциите, да се отдава дългосрочно под наем или пък на хотелски принцип.

Ценителите на природата могат да купят имот в района на Нови Вес. Тази част на Теплице е разположена на хълм, а разстоянието до центъра на града с обществен транспорт или автомобил е само 10 минути. За 15 000 EUR се продават двустайни жилища. Състоянието на имотите обаче е под средното.

Независимо дали обект на покупката е скъп или евтин имот, процедурата по неговото придобиване е една и съща. Разликата обаче е в начина, по който във всяка една държава е уреден редът за покупко-продажба.

Три са основните фактори

на които решилите да придобият имот зад граница трябва да обърнат внимание.

* Лицензия. В повечето държави дейността на агенциите за недвижими имоти подлежи на лицензиране. Колкото и уверен да е купувачът, че може сам да реализира сделка, най-добре е да се обърне към услугите на брокер, най-малкото защото покупко-продажбата се извършва по законодателство, което той не познава в детайли. Също така е добре да се събере информация от колко време е на пазара, да се потърсят отзиви за нейната дейност в специализирани форуми.

* Комисионна. Важно е да се определи схемата на плащане на брокера – дали е процент от покупко-продажбата или зависи и от други фактори. Например в Гърция комисионната е фиксирана законодателно. Тя е в размер на 2% от данъчната оценка на имота и се записва в договора за покупко-продажба.

* Отстъпки. От началото на кризата търсенето на недвижими имоти в цял свят отчете спад. Тежката икономическа ситуация накара редица предприемачи от Великобритания, САЩ и Ирландия да се въздържат от покупката на жилища зад граница. В създалата се ситуация много от собствениците на имоти, независимо дали са от първичния или вторичен пазар, са склонни на отстъпки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ale

    10 71 Отговор
    Nqkoi vilijari kupuvat v ina4e krasiviq grad Sofiq predi da doidat vilijarite za 40000-200000 euro i se radvat kolko e evtino hahahaah

    Коментиран от #40

  • 2 софия

    28 11 Отговор
    Къде и какво може да купиш за сума до 15 000 EUR
    --------------------------------------------------------------
    Я,гордия собственик на жилище в кв.Ботунец май се е прецакал ХА,ХА,ХА
  • 3 Rambo

    87 24 Отговор
    ДААААААА. Ама като отидеш в Германия какво ще правиш ако не знаеш език ? Наистина видях супер оферти, ама да купиш и под наем да даваш на няколко хиляди километра - некак си не върви. Въпроса е в друго. Гледах един 1-стаен в Лайпциг - 40 кв.м 19 000 евро. В БГ яко трябва да намалят цените тия смешковци. Не може в Германия за 40 кв. апартамент 19 хил. евро а един луд ми иска за 800 кв.м в село Тюленово 60 000 евра :) Аре да се успокоите малко
  • 4 Al

    25 22 Отговор
    A v USA e dvoino po evtino ot evropa daje i v zatvora da si she zimash po 7 usd na 4as

    Коментиран от #53

  • 5 Аристога

    86 22 Отговор
    Ебати тъпата статия, ще ходя да си купя жилище в Естония ако случайно пътувам към скандинавия с кола да преспя там , алоу, май чавка ви е изпила акъла. Не е въпроса колко ще дадеш, а за какво ги даваш. Това са пари хвърлени на вятъра, вместо да си купя къщичка в красивите Родопи ще си купувам кенеф сред тъпите полета на Тюрингия. Абе в този сайт писачите май с конкурс по наивност ви избират.

    Коментиран от #6

  • 6 varna

    63 63 Отговор

    До коментар #5 от "Аристога":

    точно така мой човек само така кажи го на глупаците които не разбират.
    къщите в родопите идват заедно с една две ханъми и една спретната джамия отпред а и ще научиш турски защото иначе и хляб не можеш да си купиш, а който глупак иска нека купува в цивилизованата германия с пътища като алеи хора, които те поздравяват без да те познават и заплати, които ти позволяват да живееш без да просиш.
  • 7 bubblehead

    56 25 Отговор
    Мда, за 15 000 евро има страшен избор на имоти по света ... в Западна Европа, в Америка, в Япония, мда! Само са забравили да споменът и за кал ната английска провинция сигурен съм че и там има свинарници и кокошарници ( по номенклатурата на родопските села) по 15 000 евро парчето, мда. Иначе в централен Лондон е по 15 000 евро/м2. Страшен избор има по 15 000 евро! Мда! Ха-ха-ха!

    Коментиран от #33

  • 8 хa

    57 26 Отговор
    Само в Булгаристан искат за скапани апартаменти,и не само в София такива суми че свят да ти се завие.Всъщност за това и не се продават.Живея в Испания и за 60 хил.евро продават такива жилища че свят да ти се завие,влизаш събуваш се и живееш.Но никй не купува,а цените падат.Но същото чувам за Германия и Италия.между другото нашият двустаен се води студио и не се смята за основно жилище,а трамплин за следващото,тоест това е жилище за ергени!

    Коментиран от #9

  • 9 varna

    40 45 Отговор

    До коментар #8 от "хa":

    въъииииии какво направи ти бе, как можа да обявиш тук преб българската общественост, че цените на имотите на запад са по евтини от българия.
    аз само ще добавя, че като сметнеш и огромната разлика в заплащането те са много ама много по евтини.
    и още нещо как можа да кажеш че има нещо по добро от маломерен двустаен апартамент сега балонената пъпа тиква и още един двама глупака, които дърпат розови прердета пред очите на хората в форума, ще те изядът жив,направо ми е жал за теб а ко си с малко по слаба психика, за два дена ще те върнат в наи проспериращата и уредена държава в света,българия.
    ама балона ще си остане в калифорния да се мъчи, и да отказва другите българи с зелена карта да не остават да се мъчат като него.

    Коментиран от #10

  • 10 bubblehead

    31 162 Отговор

    До коментар #9 от "varna":

    Въиииии , що мне ми казахте по-рано предните два морона че на запад имало по-евтино и от България дори та да не я купувам тая къща по половин милион долара!? Въииии !? Мда! А испанците с какво да купуват 22% безработица другари!? Ха-ха-ха!

    Коментиран от #36

  • 11 AXXX

    66 103 Отговор
    Троян, Априлци, Берковица, Ловеч, Трявна, Дряново, Елена, Карлово, Калофер ...
    Между 3 и 15 хиляди евро във и около тези места (и много други подобни) можеш да си купиш не „жилище 30 квадрата, гарсониера или 2-стаен в лошо състояние”, а къща от 60 до 300 квадрата с ДВОР от 0,5 до 4 декара. Всичко това не насред голи чукари, ливади и царевичаци, а в Балкана, заобиколено от гори, реки, водопади, въздух. Ако видите за какви пари се разпродава безценната земя по тези места, и още твърдите, че тука е скъпо, а в Европа е евтино, значи сте толкова неадекватни, колкото да ходите с противогаз в борова гора.

    Коментиран от #25, #34

  • 12 MGH

    14 13 Отговор
    хa

    Я дай линк за тези жилища в испания,че ми стана любопитно.
  • 13 beti

    11 16 Отговор
    I az iskam da vidq kak sa imotite v Ispaniq ...
  • 14 Просто читател

    14 16 Отговор
    Ето тук http://www.segundamano.es/anuncios-toda-espana/casas-y-chales/?ca=46_s&w=3&th=1&sp=1&od=2&f=a&q=&c=59&x=3&ps=1&pe=2&rrs=&rre=&ss=&se=&ls=&le=&st=s можете да разгледате доста атрактивни оферти. Естествено хубаво е и да поназнайвате малко Испански.
  • 15 Цър пър

    19 20 Отговор
    Е що не са писали,че в България с до 15000евро можеш да си купиш свинарник във село със масово застаряващо население без млади жители и само плевелии и буренаци.За път да не говорим щото той от 50г. ремонт няма да е видял.Също така може да се купи и някоя къща в някой ромско гето ама ще се отклоним от цената щото там ще искат 25000евро.Та тъй сигурно и затова нас не са ни писали,нас и нашите супер евтини имоти според някои,ама иначе кво викат дриските кат при нас евтино няма.Дано не се отърват докрая на живота си от драйфане,щото изгориха толкова народ заради тяхното помиярско отношение и алчност(разбирай стротелните предприемачи или дет ги викат перални).
  • 16 реалност

    42 36 Отговор
    Айде балонените глави да свалят реално цените а не само да приказват колко били ниски.
    Сега гръцките банки ще трябва също да си чистят застоялите ипотеки...Предстои една интересна зима господа брокери,строители и всякаква подобна спекулативна сволоч.
    Спомням си как някакви глупаци ни убеждаваха миналата година да купуваме защото през 2011 щели да растат цените главоломно. Е да ама не.
    Правилната посока е надолу , при себестойност 200 евро квадрата трябва цените да паднат поне двойно.

    Коментиран от #17, #50

  • 17 varna

    49 54 Отговор

    До коментар #16 от "реалност":

    да ама в българия има един друг проблем.
    както сам споменавал и преди, панелите ще завлекат цените и по надолу от 200 евро.
    те някои вече се продават за толкова, и се превръщат в гета. а я си представи една хубава нова кооперация между два панела-гета,никои няма да купи с такива хубави съседи,пък и такова чудо го няма никаде в развитите страни.
    затова потенциала в българия е в къщи до 20 километра от два три големи града.
  • 18 абе varna

    61 6 Отговор
    Като спомена панелите и цени под 200 евро я ми кажи колко е средната цена на кв.м в Чайка. Там 90% са панели. Питам е тъй за шоуто.

    Коментиран от #20

  • 19 AXXX

    34 17 Отговор
    Само за сравнение...

    http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j126087420851792&f1=details

    http://www.segundamano.es/asturias/laviana-grandiella/a22881332/?ca=46_s&st=a&c=59

    http://www.segundamano.es/valencia/casa-de-maderaterreno/a24849927/?ca=46_s&st=a&c=59
  • 20 varna

    39 41 Отговор

    До коментар #18 от "абе varna":

    ами аз незнам колко е защото не се интересувам от апаратаменти особено панелни, а ти може да провериш сам, но ще ти разкажа една история.
    значи преди няколко години едни мои приятели ми доидоха на гости в бг и ги развеждах из варна, като минавахме през чаика и им казвам- това е един от наи хубавите и скъпи квартали на варна- а те си помислиха че си правя маитап, после като се вгледах и като се замислих ми стана много смешно, че то такъв квартал с такива грозни блокове няма никаде в западна европа или ако има някъде ще е за наи бедните, а за скъпите им квартали - то такова нещо няма в бг.
  • 21 Пророка

    33 14 Отговор
    Пророка вижда разни неща. Разправяте се за несъпоставими неща. Едните говорят за Троянски и т.н балкани, ама не казват, че ако си купиш къща там - ще ти я разбиват през седмица и ще ти откраднат керемидите дори. Другите дават линкове на някаква коптори в Испания за социално слаби мароканци. Що не се загледате в Тайланд викам. Океан, нисък стандарт на живота (тоест евтино за тоя, който има пари), екзотика гарнирана с проститутки за по 1 долар на час, му-тай боевe. Европа залязва и умира безславно с малки изключения разбира се. В Азия е истината.

    Коментиран от #23

  • 22 Ispanetsa

    12 22 Отговор
    пичовет 19 и 14:
    19-ти ами аз такава съборетина мога да си купя и Булгаристан за по-малко пари, но за какво точно ми е ????

    14-ти много си прав, че като си в Испания е хубаво да се поназнайва испански, щот май не си забелязал, че в обявите от линка дето си пуснал, иде реч за 10 000 Е/ месец.
    МЕСЕЧЕН НАЕМ, ПИЧ !!!

    Коментиран от #24

  • 23 AXXX

    50 10 Отговор

    До коментар #21 от "Пророка":

    Вече 13-14 години откакто имаме селската къща, и не само че никой не е взел и едно камъче, а съседите ми поддържат двора и хранят кучето. Не само нищо не вземат, ами и дават много неща. Между другото, в селото има и француци и англичани, които нямат никакво намерение да бягат, а си живеят в красивите къщи и вече се оправят на български. Там не се краде, за разлика от града. Имам познати с къщи в Медвен, Катунище, Ичера, Жеравна, Дъбово, Калофер, Боженци, Берковица, Априлци и никой не ги краде. Краде се в обезлюдяващи села с по няколко старци на доизживяване. Изчезващи села ще има, както ще има и растящи. Туризмът и земеделието тепърва ще се развиват, а заедно с тях и част от населените места. Други ще отмрат, както се случва навсякъде по света, вкл. и в страните с нарастващо население като САЩ. Това означава вътрешна миграция, необитаеми стари жилища и строящи се нови.

    Коментиран от #29

  • 24 AXXX

    34 10 Отговор

    До коментар #22 от "Ispanetsa":

    Именно, само че в България едва ли някой ще се опитва да ти я продава такава съборетина като тези испанските.
    Испанските къщи, които стават за живеене в тоя сайт, наистина искат 10000 Е наем. В България подобни вървят за 3000-5000 евро на месец и то в София - наемат ги чужденци, които работят и живеят тука със семействата си.
  • 25 bubblehead

    25 11 Отговор

    До коментар #11 от "AXXX":

    АХХХ, втория ти пример за испанската къща е класика... ха-ха-ха! На тов американеца му вика БЬОБ ( Bring your own buldozer - Идвай със булдозера си) . Ха-ха-ха! На това ли налитат нашите в Испания!? Откачането на нашето българско простолюдие минава всякакви граници! Другари искате ли къщи по $1 в Детроит например!? Не наем ами така цялата къща за $1... Юруш на маслините! Уа-ха-ха!
  • 26 bubblehead

    24 8 Отговор
    Европа залязва и умира безславно с малки изключения разбира се. В Азия е истината.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    Пророк, не се занимавай и с Азия и тя си отива след Европа , направо докато е време се ориентирай към Африка ...Има чудни местенца в Африка, е малко трудно се намират , но има ги за който търси... Казах ти вече, бе човек. Абе я да те питам ти случайно в България да си търсил нещо!? Ха-ха-ха!
  • 27 bubblehead

    24 10 Отговор
    Тия 15 000 евро изглеждат като цена за богаташка къща в Детроит ( 20% безработица) . Другари представям, на вашето внимание къща за $50 ( словом: петдесет долара)

    http://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/15922-Muirland-St_Detroit_MI_48238_M49237-51630

    И аха да си помислиш че в Детроит е много евтино и поглеждам тоя апартамент по $1 200 000

    http://www.realtor.com/realestateandhomes-search/Detroit_MI#sortby-2

    Ха-ха-ха! Да се чуди и мае човек какви всъшност са цените в Детроит ( 20% безработица) . Ха-ха-ха! Другари възможно ли е всяка крушка да си има опашка? ха-ха-ха!

    Коментиран от #28

  • 28 AXXX

    21 7 Отговор

    До коментар #27 от "bubblehead":

    Да, ама в тая квадратура на блока от 24-та година за 1,2 млн. $ сигурно не са включени общите части, те сигурно са безплатни... ха-ха-ха!
  • 29 балона пукна

    24 21 Отговор

    До коментар #23 от "AXXX":

    Мечтай си . Както си мечтаят гладни брокери за цени 2000 евро квадрата.Просто тези времена свършиха сега дойде времето на изтрезняването.Колкото по бързо толкова по добре.
  • 30 Уикилийкс

    20 12 Отговор
    До всички форумци от този сайт,оповестена бе информация от Уикилийкс която гласи,че пишман и безработните брокери са основали сдружение "Брокери хашлаци за сиживяване на имотния пазар",които целят да посират всички постове на посетителите на имотни сайтове които са с различни възгледи от техните,да се опитват да манипулират всички с по слаби нерви и най вече да драскат повече минуси пак на инакомислещите за да си избият комплексите за свитите полови органи от депресията която ги е налегнала.Не се поддавайте на провокации и манипулации на новото Хашлаческо движение и не ги удостоявайте с внимание,като информация беше оповестена също така,че е започнало изграждане не допълнителни психиатрии,клиники за лечение на алкохолизъм и наркозависимост и тези лица скоро вече няма да могат да си щракат клавиатурките от дома а също така и да драскат минуси, а ще лекуват своето състояние в съответните клиники.На всички форумци всичко хубаво,а на останалите комплексари с минусите(пишман брокери)приятно пребиваване в клиниките.Очаквайте още новини от Уикилийкс.
  • 31 Пророка до Бъбълхед

    13 3 Отговор
    Пророка преди 1 месец се сблъска с един психично болен, който ми поиска 60 000 евро за 700 кв.м земя в с.Тюленово. Пророка се изсмя и му каза - довиждане. Африка нещо не ме влече - много негър, много болест (малария, кю -треска, СПИН,Ебола, дизентерия и т.н). Много суша, много диктатор, много гладен негър режещ бели глави. Африка за мене е дивашка история като изключим разбира се Намибия. Намибия обаче е немски протекторат и там цените са космик за Пророка. ЮАР много престъпност, много чудо и високи цени. В Китай бих купил ВЕДНАГА, ама не дават на чужденци, които не са живяли последните 5 години да купуват - отделно ЗЕМЯТА Е ДЪРЖАВНА. Пророко се насочи към курортите на Тайланд (не че ще живея там - просто ЪН ИНВЕСТМЪНТ). Изключително ниски цени на имотите - ако знаеш къде да търсиш. Патая не ща - там все пак 300 000 човека умряха и ми се види много призрачно едно такова. Нещо такова си го представям

    http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-18580356.html

    След това там ходят много бритиш скам, и американос. Все ще намеря некой да предплати наем от 200 евра на месец за 1 година напред.

    Но Пророка не е в дупе правен. Ще поизчакам още малко съвсем да скъсат гумите и ще се засиля. Чакам как гладен негър чака ООН да хвърли нещо от небето :) Пари не ми требат - скоро нема да струват НИЩО !

    Коментиран от #32

  • 32 bubblehead

    10 5 Отговор

    До коментар #31 от "Пророка до Бъбълхед":

    Пророка преди 1 месец се сблъска с един психично болен, който ми поиска 60 000 евро за 700 кв.м земя в с.Тюленово.

    --------------------------------------------------------------------------------

    не е психично болен човека ами не искал да продава и е прав не е време за продаване ... инак за останалото звучиш разумно. Като отидеш Тайланд обясни на някои местен че идваш от един кенеф във Европа, пълноправен член на Европесикия съюз и НАТО и му гледай реакцията ... ха-ха-ха!
  • 33 USA-NY

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "bubblehead":

    Ей зомби, как си там в "ЛА"... Ха-Ха_Ха...
    Щото тука купона в БГ вече започна... след като си дръпнах лихвичките от тукашните банки (мошеници, ама бог ги пази)
    Нали знаеш които иска да си хване тигърче трябва да влезе в пещерата... и т.н.
    Ха за много Кортенски (ракии), такава скоро не бях пил... Ха-Ха-ХА пържиш ли се сега в "ЛА"... ХА-ХА-ХА... как няма да се пържиш като трябва да си плащаш редовно мортгича... ХА-ХА-ХА..
    Много е кеф сега в БГ, наистина си прав за "веждите", нещо са станали грубияни от изнервяне, глеи да не се изнервиш и ти с мортгича... ХА-ХА-ХА..
    Изпълних си обещанието да ти се обадя от БГ, сега те оставям на спокойствие за месец и след това пак те почвам Ха-ХА-Ха........

    Коментиран от #37

  • 34 USA-BG

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "AXXX":

    Я дай линк за тези жилища в Калофер,че ми стана любопитно
  • 35 Брутален педарас

    7 20 Отговор
    А не мога ли да си купя един мерцедес E 220 150к.с, седан 2007год. нов внос от Германия и да ви сера на имотите, а?
  • 36 Пе

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "bubblehead":

    Абе тя и тука не е по-малка безработицата, ама отговорните другари още не искат да си признаят.
    Ех ще минат изборите и тогава....... ще започне такъв живот - актуализация (поне една) на бюджета, "подсказване" по доста ПАРЛИВИ теми - безработица, данъци, доходи на населението и т.н.
    Абе шоуто тепърва предстои.
  • 37 bubblehead

    7 6 Отговор

    До коментар #33 от "USA-NY":

    Ама какъв купон в кехефа бе, този!? Ти съвесм се побърка, нали България беше кенефа и ти беше забранено да ходиш там? Да не си надушил мърша нещо в кенефа та купуниясваш докато си клечиш в кенефа и глозгаш, а? Ха-ха-ха! Тебе ти харесва еднакво в Зоо Йорк, Пунта Куна , Хавай , Хаити и всички останали шати ... ха-ха-ха! Не ме почвай преди да си пребоядисал арматурата, в никакъв случай, ще ти се смеят в ексклусивния неибърхуд ... Ха-ха-ха!
  • 38 Катани

    18 7 Отговор
    Абе то май както е тръгнало по-добре да залягаме да учим Китайски и да купуваме още по-усилено злато, че гръмне ли Гърция след нея следва ефекта на доминото и край с Европейския съюз.Ама не са глупави Швейцарцитееее... боли ма кура изнасям се там! Да ви еба и Африката и Азията тее маймуни за нищо не стават.
  • 39 няма значение

    12 3 Отговор
    'Някои клиенти предпочитат да купят квартира с наемател, т.е. налице е сключен договор с ползвател на имота.'

    Само където това по закон в Германия е невъзможно!!! ДА СЕ КУПИ КЪЩА С НАЕМАТЕЛ!!! Глупасти, ама глупости... кой знае Имот от къде я има тази информация...

    "Жилище от 30 кв.м, което се намира в град, разположено на два километра от австрийската граница, може да се купи за 15 000 EUR."- Това даже е доста... моля Имотите да се информират добре преди да пишат глупости!!!
  • 40 enna

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ale":

    kakvo shte kypyvash v chygbina kato tyka si e dobre pak v 30kv. ka shte se svresh.
  • 41 Katya

    23 2 Отговор
    Интересно защо трябва да си купувям апартамент в Пюси?? Че градът имал борова гора и езеро. За същите пари, че и по-малко ще си купя не апартамент, а къща в Доспат - също има борова гора и езеро.

    Коментиран от #45

  • 42 беба

    40 6 Отговор
    Имаме си страна за хубост !4 сезона,черноземие, планени реки море. Какво по хубаво от това ? само че политиката ни е калпава. Безхаберно продажно правителство, подкупна съдебна система, уж независими помежду си но взети заедно са комбина за рекет на собствения си народ. Пишат се българи но са банда олигарси в която няма нищо българско.
    Права за цигани и задължения за българи!
  • 43 zandana93

    16 2 Отговор
    Ходенето на УЧИЛИЩЕ му е майката!Това се забелязва на първо четене.Първо се справете с българския език и после с коментара.Сега каруцата е пред коня.
  • 44 zandana93

    13 2 Отговор
    Ходенето на УЧИЛИЩЕ му е майката!Това се забелязва на първо четене.Първо се справете с българския език и после с коментара.Сега каруцата е пред коня.
  • 45 do Katya

    13 10 Отговор

    До коментар #41 от "Katya":

    Katya, става, що да не става, Доспат е един хубав край, с хубави хора, требва да понаучите малко местния турско-мангалски диалект, повечко вазелин, че аптеката е чак в Смолян, и всичко друго е само КЕФ...
  • 46 Жоро

    15 3 Отговор
    За тази ниска сума можеш са купиш къща в китно селце с чист възсух и ще спечелишу защото здравето е най-ценно.
  • 47 Лили

    7 4 Отговор
    Нещо си бързал май и имаш грешки в изписването, но по принцип си прав за здравето и за покупка на къща на място с чист въздух.
  • 48 Anonim

    5 3 Отговор
    Понеже аз си купих къща за 25000лв в село близо до Пловдив,която е на 60 години и беше в отчайващо състояние и малка. До сега ми легна 55000. И все още изглежда зле. Та не само имотите са скъпи ами и материалите...
  • 49 Начо

    3 0 Отговор
    Тук всеки иска в София и реве че е скъпо.в Гълъбово има апартаменти по 2-3000 лева
  • 50 Спейн

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "реалност":

    Точно така тук е нишката просто и ясно ,спад на цените ,искаме реални цени!!А не шарени БАЛОНИ
  • 51 Васил

    0 1 Отговор
    Цени

    Коментиран от #54

  • 52 МG на работа

    1 1 Отговор
    А защо вие Баровците не погледнете в Холандия къде има цена 15000 на всички euro. A поопреснете си мозаците малко. Умни момчета сте може ли такива работи.
  • 53 Ти откъде знаеш да не си вземал?

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Al":

    Или си "чувал"
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.