Last news in Fakti

20 Юли, 2011 09:35 5 692 5

Продават най-големия парцел земя в света

  • парцел-
  • аржентина-
  • оферта-
  • продажба

В Аржентина в момента се продава най-големият парцел земя в света. Неговите размери са 989 000 акра (400 318 хектара), или три пъти по-голяма площ от тази на Хонконг, пише Daily Mail.

Парцелът носи името Estancia Punta del Agua и се намира в провинция Сан Хуан в Западна Аржентина близо до границата с Чили. Смята се, че около 60% от земята може да бъде използвана за земеделски цели и че там биха могли да бъдат засадени лозя. Евентуални купувачи от цял свят проявяват засилен интерес към земята поради потенциала й за отглеждане на грозде и производство на вина. Цената на земята е 9.6 млн. долара, или около 10 долара на акр, което е доста изгодно. В момента се строи път през района, който ще свързва земята с Атлантическия и с Тихия океан, което означава, че пристанищата на Чили ще са само на четири часа от мястото.

За последно тази земя е обработвана преди 25 години, като в последствие живеещите там хора се се изселили от района и са я изоставили. Семейството, което притежава земята, сега я продава. Мястото не е свързано с електричество и докато това стане, вероятно ще трябва да се използва генератор. В района има две реки, което означава, че напояването на евентуалните култури, които ще се отглеждат там, не би било проблем.

Бъдещият купувач би станал собственик на огромна площ, но по никакъв начин няма да застраши най-големите собственици на земя в света. Британската кралицата е най-големия притежател на земя в света с 6.6 млрд. акра, в това число Канада и Австралия. Саудитският крал Абдула е на второ място с 553 млн. акра, докато тайландският крал Бумибол притежава 126 млн. акра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ас

    9 0 Отговор
    Ако бях милиардер бих си купил тази земя ! С подходящи инвестиции бих си спретнал собствена автономия :) Баси кефа собствена държава :)
  • 2 iceto

    4 7 Отговор
    Anglijskata kralica pritezava Kanada i Avstralija, kolkoto az pritezavam Pancherevo .
  • 3 Благо

    5 1 Отговор
    Ех, колко си прост Ице.

    Коментиран от #4

  • 4 отфорко

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Благо":

    проз, не проз, ама е абсолютно прав! ходи кажи на някой канадец или австралиец че земята му е на тъпата кралица! ще ти каже: да бе да!!! там управлява парламент, и гнусната бабичка е собственик само по разни бумаги! хаиде да продаде нещто като е нейно, да видя как ще стане!!!
  • 5 Зевзек

    2 1 Отговор
    За 10 млн долара ще си купя остров и ще си направя царство :-D Стига само някоя цунама да не ми отнесе придворните :-(