Last news in Fakti

27 Юли, 2011 00:00 2 356 1

Строят три нови болници в центъра на София

  • диков-
  • софия-
  • столица-
  • боница-
  • инвестиция

Три нови болници ще бъдат построени в пространството около Медицинска академия, съобщи главният архитект на София Петър Диков пред общинските съветници от комисията по околна среда. Общинарите одобриха предложения подробен устройствен план (ПУП) за местност "Медицински комплекс" на столичния бул. "България".

Планът засяга територията между бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" , ул. "Св. Г. Софийски", бул. "П. Славейков", ул. "Здраве", ул. "Хан Персиян".

Диков обясни, че трите незавършени сгради в тази местност, които е трябвало да бъдат лечебни заведения, ще бъдат съборени. На тяхното място ще се строят три нови болници и четири паркинга. Така ще се реши проблем, който съществува от години в тази част на столицата - липсата на места за паркиране за посетителите и служителите в болниците", заяви още Диков.

още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от далеч

    3 1 Отговор
    Единствената дума е БРАВО.
    Да се надяваме че и такава ще е по нататъчната политика на правителството и ще се даде възможност на емигрантите (какъвто съм и аз)да се върнат в родината си.