26 Август, 2011 11:34 1 588 5

Безимотните селяни в Бразилия искат аграрна реформа

  • бразилия-
  • земеделска земя-
  • протести

Недоволни от аграрната политика на доскорошния президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва и от подема на агробизнеса за сметка на дребните земеделски стопани, 4000 селяни без земя организираха демонстрация в центъра на столицата с искане към президентката Дилма Русеф да предприеме аграрна реформа, съобщава АФП. Дилма помага на латифундистите да забогатяват и забрави хората, които нямат земя, скандират вече цяла седмица селяните, които лагеруват в центъра на столицата Бразилия.

"Бразилия е световен шампион по несправедливо разпределяне на земите... и концентрацията на собствеността се засилва заради разработването на природни богатства, което доведе до засилено изкупуване на земи", заяви пред АФП Мигел Картер, инициатор за издаването на книгата "Движението на безимотните селяни и аграрната реформа в Бразилия". Според официални данни 1% от едрите собственици в страната притежават 45% от обработваемите земи. Преди седмица в подобна протестна демонстрация в столицата участваха около 50 000 селяни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 A

    2 8 Отговор
    Po dobre da doidat v bg tuka i bez tva selqcite ne si iskat zemqta.
  • 2 софия

    5 7 Отговор
    Безимотните селяни в Бразилия искат аграрна реформа
    ..............................................................

    A безимотните селяни в България искат да си купят апартаментче у софето за 200евра на кв.м.,ама май ще им излезе 200евра на метър,а квадратния ще им влезе.

    Коментиран от #5

  • 3 s

    3 3 Отговор
    a bezimotnite seljani v BG samo zlobejat
  • 4 Al

    5 0 Отговор
    TO bezimotni selqni v BG nqma. Ima selqni bezimotni v Sofiq ina4e na selo po 5 kusti imat
  • 5 bubblehead

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "софия":

    взе ми думите от устата... само да добавя ха-ха-ха!