18 Юни, 2015 11:38 1 835 0

Строят мост на 3D принтер в Амстердам

  • мост-
  • амстердам-
  • 3d

Холандската строителна компания MX3D възнамерява да построи мост над един от каналите в Амстердам като ползва няколко 3D принтера. Съоръжението трябва да е от стомана, затова ще се ползват малки късчета от материала, който ще бъде нагряван до 1500 градуса по Целзий и ще се наслагва, така че да образува линия. По думите на авторите на проекта, четири 3D принтера (два по два) ще печатат две симетрични части на моста, които ще се поставят на двата бряга и ще бъдат съединени по средата.

Плановете са съоръжението да е готов през 2017 г. А началото на строителството ще бъде поставено през септември тази година и ще е част от атракциите за туристи, които ще могат да наблюдават целия процес на изграждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА