Last news in Fakti

9 Юли, 2015 19:09 25 773 19

Най-новият мол в София загуби най-големия си наемател

  • мол-
  • наемател-
  • sofia ring mall
Най-новият мол в София загуби най-големия си наемател - 1
Снимка: М. Богданова ©

Ключът за успех на един търговски център е не само да бъде разположен на комуникативно място, но и да бъде направен добър микс от наематели. Последният мол, който отвори врати в София, беше Sofia Ring Mall. Това стана в началото на ноември 2014 г. след като официалното откриване беше отложено два пъти. Тогава беше съобщено, че молът открива с подписани договори за отдаване под наем на 68% от търговските площи. Плановете бяха в края на ноември 2015 г. те да бъдат 76%, а преди Коледа запълняемостта вече да е 82%.

Днес, осем месеца след откриването, най-големият наемател в Sofia Ring Mall, се оказва, че най-скоро открития мол губи най-големия си наемател. Става дума за увеселителния парк Funtasy Ring Park. Причината за развода, според компанията, която трябваше да предостави развлечения на гостите на мола, е че търговският център не е спазил условията по договора подписани между двете страни в края на август миналата година.

„Не са спазени и редица клаузи по съответния договор, предимно засягащи навременното завършване и откриване на обекта, както и предоставянето му в подходящо състояние за експлоатация” се казва съобщение на „Фънтази Паркс енд Геймс” до медиите. „Към днешна дата основни звена в парка все още са неоперативни, което неминуемо води до невъзможност за правилно функциониране и неприложимост на изготвения ефективен бизнес план. Все още съществуват строителни недостатъци по инфраструктурата на помещението, които можеха да прераснат в сериозен риск за здравето на посетителите и особено на децата”, обяснява бившият наемодател.

Голям проблем „Фънтази Паркс енд Геймс” виждат в ниската посещаемост на търговския център и най-вече в липсата на план от страна на управата това да се промени и изчисляват загубете си от това досега на стойност 1-5 млн. лв.

„София Саут Ринг Мол не предприе необходимите мерки да осигури обявените публично 25 000 посещения на ден в рамките на първата година. Към момента незаетите помещения в мола надхвърлят 30, а близки до фирмата източници твърдят, че предстои закриването на още магазини, поради незадоволителни резултати. Така създадената обстановка е пагубна за функционирането на всеки бизнес”, обясняват ситуацията в съобщение до медиите „Фънтази Паркс енд Геймс”. Ако това е вярно, то в скоро време последния открит мол след кризата може да е и първия закрит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 борис

    0 0 Отговор
    Пхахаха, тия молове бе...големи оптимисти наливат милиони в тях...или просто си перат парите. А който е правил сметки за 25000 човека на ден в тоя мол е бил на някви много специални лекарства/нартотици

    Коментиран от #2

  • 2 Кофти

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "борис":

    1) Анти-рекламата в тази поръчкова статия е толкова неприятна, че чак смърди!
    2) Добър ден на глупаците, които наливат толкова пари в молове, явно живеят на друга планета, щом не им е ясно, че хората нямат пари и освен да се размотават в моловете друго не правят и най-вече - не си купуват, следователно няма и приходи. То не може на глава от населението да има по един мол и всичките да са печеливши!

    Коментиран от #4, #10

  • 3 mediator37

    0 1 Отговор
    поръчкова статия
    От три топовни изстрела разстояние се вижда.
  • 4 Guest

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кофти":

    И кой си е поръчал статията? Молът си се откри почти празен, то беше ясно, че няма да тръгне. А въпросното място, където трябваше да бъде въпросния увеселителен парк беше на груб строеж.
  • 5 sena

    1 0 Отговор
    ми що не построихте завод а глупав мол
  • 6 тошибиян

    0 1 Отговор
    завод за какво?америка както виждате не дава да се строй нещо което произвежда
  • 7 антихейтър

    0 0 Отговор
    Купете АЛФА и тогава се качете на друго.Имам 166 а съм фен на БМВ,може би ми е тъжно за задното предаване,но новата Джулия го има.А до тези които виждат копирането на дизайн,да попитат кой е правил дизайна на всички други?Изразявайте мнения а не глупости и омраза!

    Коментиран от #15

  • 8 ХАХА

    0 0 Отговор
    ха-ха, ти къде се включи, какво каза....
  • 9 бивш служител

    0 0 Отговор
    Маркетинговият директор на този увеселителен парк, се казва г-н George Tsirtsikos, който е един изтрещял грък. Тупайки се в гърдите, че е голямата работа и слагайки се в графата "бизнесмен", направи така че неговите, вече бивши служители, да си чакат заплатите от 2 месеца. С лъжите си той и злобната му и некомпетентна подчинена, (която лети в облаците, без да има нужните знания, качества , визия , поведение , маниери, се казва г-жа Александра Костадинова), направиха така, че този бизнес да издържи едва половин година!!! И това са ми маркетингови специалисти хахахахаха :D :D :D

    Коментиран от #11

  • 10 стас

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кофти":

    2 пъти съм ходил и платих по 20 лв,а на детето му беше супер скучно.Не всеки е готов да плати по 20 лв,а и малкия вече не искаше да ходи там.Проблема е,че е кофти измислено и некадърно направено.Ако беше добре бих ходил само заради тях
  • 11 още един бивш служител

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "бивш служител ":

    Напълно съм съгласен! Много не професионално отношение, гъркът е добър само на думи, госпожицата и в това не я бива! Не плащат заплати а плащат за статии. И пак са много прости понеже имат още няколко обекта в мола, сега и те няма да върват след като накъняват мола, но това не ги засята тези хубавци, понеже те са си на заплата! Не се подлъгвайте, не ходете на обектите им: Burgering House, All you need is fun, All that juss.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 бивш служител 2

    0 0 Отговор
    взимат те ...... мога да ти кажа, че никой не взима пари. Само този злобен ( Костадинова ) взима от джоба на Джордж, просто и дава някой друг лев , за това, че му лиже задника!!!!
  • 14 qwerty

    0 0 Отговор
    този парк е супер смешен, искат пари даже за да го погледнеш. див капитализъм=фалит/раздяла, според статията/
  • 15 дали

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "антихейтър":

    Безмислен драскач
  • 16 Моладжия

    0 0 Отговор
    В този мол дори не съм ходил по простата причина, че е на края на града.
    Инъче е готино в моловете. Лятото може да се разходиш на хладно вътре, а зимата да се постоплиш и то без да плащаш :) То общо взето това е което правят повечето кибичещи и шматкащи се в моловете. И тази прогноза за 25000 посещения на ден дори да е била вярна, нали се сещате, че от тях само някакъв минимален процент ще остави реално някакви пари там. Хората обедняха. Няма производство. Само прекупвачи в БГ. Накрая ще стоят като мавзолеи тези молове. Пусти и безлюдни. Ще стават само за игра на paint ball. Ето ви бизнес идея :)
  • 17 СЕМ

    0 0 Отговор
    Платена статия
  • 18 нндн

    0 0 Отговор
    Тези като си мислят, че ще има навалица от хора ... леко са се излъгали. Тука е България - хората не са свикнали да плащат пари за развлечения. Стиснати и бедни са. Затова и тея наематели търсят поводи да развалят контракта. Жалък бизнес план на жалък бизнесмен. Едно безсмислено харчене на пари. Да бяха ми ги подарили на мен, тези няколко милиона. Щях да ги утроя сигурно до този момент... ама не дават!
  • 19 Хараламби

    0 0 Отговор
    Те сигурно затова махат увеселителния парк. Защото са разбрали, че ти не ходиш там.