Last news in Fakti

17 Септември, 2015 15:00 4 530 1

Активно поскъпване на къщи и жилища в Израел

  • израел-
  • жилища-
  • цени

С 5.2% са поскъпнали жилищата и къщите за първите седем месеца на настоящата година в Израел. Само за юни се отчита ръст от 1.2% спрямо месец по-рано. За юли увеличението е 0.9%, сочат данните на централната статистика. Ако се разглеждат ценовите изменения на годишна база, то през юни цената на жилищата се е увеличила с 5.1%, докато за юли тя е със 6% повече в сравнение със същия месец година по-рано.

Засилващият се интерес към покупка на имоти в Израел започна още в края на 2014 г., след като стана ясно, че инициативата по въвеждането на нулев данък при покупка на имот няма да се реализира. На пазара се установи възходяща тенденция по отношение на покупката на имоти, която само стана причина министърът на финансите на Израел да повиши таксите при покупка на имот с инвестиционна цел.

Рязкото увеличение на покупателната активност се отрази не само на броя сделки. Обемът на отпуснатите ипотечни заеми достигна рекордни нива, а цените на имотите започнаха главоломно да растат. За периода януари-юли средно с 5.2% са поскъпнали жилищата и къщите. Спрямо 2007 г., когато беше регистрирана последната вълна на поскъпване, увеличението е 108%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lock

    1 0 Отговор
    това трябва да се види! надлъгване между евреи. продавачите да искат с 5% повече е обяснимо, ама е интересно кой ще им ги даде.