Last news in Fakti

22 Септември, 2015 09:37 11 194 8

Израел внася 20 000 китайски строителни работници

  • израел-
  • китай-
  • работници

Независимо от масовите протести, израелското правителство одобри решение, с което китайски строители да работят на местния пазар. Израелските строителни предприемачи не смятат, че с увеличаването на броя на чуждестранните работници ще се реши проблема с дефицита на имотния пазар в страната.

Управлението за регистрация на населението и имиграцията към Министерство на външните работи на Израел ще разпредели 20 000 работни визи сред китайските агенции по труда. Те ще дават право на работа в Израел за период от две години.

Инициаторите на програмата, сред които и министърът на финансите на Моше Кахлон, смятат, че по този начин ще се ускори строителството на високи сгради и ще спомогне за понижаване цените на имотите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lock

    1 0 Отговор
    вземат 20000, но въпросът е колко ще върнат и дали ще се сложи началото на жълти евреи или на будисти с афинитет към пестеливоста.

    Коментиран от #2

  • 2 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "lock":

    Не към пестеливостта, към крадливостта.
  • 3 Ikonomist

    0 0 Отговор
    Дай боже и в България. От 2 месеца търся бригада за основен ремонт и никой не иска да работи.

    Коментиран от #4

  • 4 bamberger

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ikonomist":

    не иска да работи, защото даваш 20 лв надник. за пари има много желаещи да работят. ако искаш мога да ти изпратя.
  • 5 lock

    0 0 Отговор
    и забележете:"Инициаторите на програмата, сред които и министърът на финансите на Моше Кахлон, смятат, че по този начин ще се ускори строителството на високи сгради и ще спомогне за понижаване цените на имотите". пак за икономии мислят, а пълни с пари. евреи до край!
  • 6 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ГОРКИТЕ КИТАЙЦИ
    ДА ВЗИМАШ ПАРИ ОТ ЕВРЕИН
    Е УЖАС
    ЩЕ СИ ХОДЯТ ПО ЦЕЛИ БРИГАДИ СЛЕД 2 РИЯ МЕСЕЦ

    Коментиран от #7

  • 7 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Vasik Atanasova":

    Много пъти съм ти писал да не се изказваш неподготвен-а.
    Със сигурност ще взимат повече от колкото е средната заплата в Русия!
  • 8 косе босе

    0 0 Отговор
    Ни един коректен и свестен коментар !! Ами защо не помислите,че на мястото на китайците МОЖЕШЕ И ТРЯБВАШЕ да бъдат български работници !! Ами защо не помислихте ,че на фона на ОГРОМНАТА безработица в строителният сектор щеше да се даде работа и начин за печалба на много наши строители !! А колко пари щяха да влезат в България ?! Аман от неуки ,комплексирани бездарници ,с мегаломански претенции, чакащи социални помощи или оглеждащи се какво да откраднат !!! Затова и България ще е на това положение !!