Last news in Fakti

21 Септември, 2011 18:48 3 070 3

Налице е израелски имотен балон

  • имоти-
  • жилища-
  • израел-
  • банка-
  • кредит-
  • криза

В най-предпочитаните от клиентите градове за покупка на жилища – Тел Авив, Йерусалим и Натания, трето поредно тримесечие цената на четиристайните имоти остава непроменена. Стойността на по-малките жилища обаче бележи ръст. Цената им ще продължи да се увеличава, защото на пазара излизат малко нови имоти, а лихвите по ипотечните кредити са ниски. Това е заключението на експерти от Националната банка на Израел.

Анализатори припомнят, че за последните 12 месеца цените на апартаментите са се повишили с 18.9%, а от началото на тази година увеличението е 9.7%. Това предизвика улични протести в началото на септември. Тогава по улиците на големите изралески градове излязоха повече от половин милион души. Исканията на демонстрантите бяха властите да увеличат данъците на собствениците на имоти, които живеят извън страната и на тези, чийто жилища са необитаеми.

Протестиращите също така искат правителството да спре програмата за приватизация на имоти, както и да размрази проектите за изгарждане на социални жилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Knedlata

    0 0 Отговор
    Тези са много назад с материала - честито!
  • 2 Петър Иванов

    0 0 Отговор
    Орхид хилс Варна е много атрактивен комплекс,започнат доста отдавна и има продадени десетина,най много 20 апартамента-защо?Аз се сещам за първата причина - големия процент общи части,.....
  • 3 ТурбоЛовър ТурбоЛовър

    1 0 Отговор
    Кнедличке... хич не са "назад с" маТряла" Цените тука са определено надути НО на хубавите имоти и,както му викаха "локейшън"... нЪл сЪ сещЪш,че и в Ню Йорк на 5/то авеню не са евтини... ама ти няма как да ги знаеш тия неща....