17 Ноември, 2015 15:08 2 407 0

Дипломираха се 70 геодезисти

  • уасг-
  • геодезия-
  • студенти-
  • йовев
Дипломираха се 70 геодезисти - 1
Снимки: М. Богданова ©
Днес в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) дипломи за завършена магистърска степен получиха близо 70 студенти от факултет „Геодезия”.Дипломираха се 70 геодезисти

Младите специалисти могат да работят в сферата на геодезията, управлението на европейски инфраструктурни проекти, като инженерни геодезисти, както и специалисти по устройство и управление на земи и имоти.

„Абсолвентите с най-висок успех получават от Камарата на инженерите по геодезия едногодишен абонамент за членство”. Това каза по време на официалната церемония нейният председател инж. Валентин Йовев.

Студентският съвет при УАСГ връчи плакет на Стела Стефанова за цялостен принос към дейността на Студентския съвет.

УАСГ е създадено през 1942 г. Специалността „Геодезия” е наследник на една от първите две специалности – „Строителство и земетръсно инженерство”. Първоначално факултетът е основан през 1951/1952 г. Тогава е имало две специалности – „Геодезия, фотография и картография” и „Земеустройство”. В последствие те се обединяват в „Геодезия”.

Дипломираха се 70 геодезисти

Дипломираха се 70 геодезисти


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА