Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 15:24 3 399 0

Изненада в класацията на най-добрите британски градове

  • великобритания-
  • единбург-
  • лондон-
  • живот

Съвсем логично е, когато става дума за качество на живот, то да е най-високо в столицата на дадена държава особено, когато става дума за развита икономика, каквато е налице във Великобритания. В действителност обаче Лондон е чак на 11-то място в подобна класация.

Причината британската столица да не влиза даже в ТОП 10 на най-добрите градове на Острова, са високите наемни нива, които представляват 93% от средната заплата на редовия лондончанин.

Специалистите от компанията Money Super Market са изследвали 12 големи британски града, като във всеки от тях са сравнени показатели като цени на недвижимите имоти, наемните нива, месечното възнаграждение, нивото на безработица, цените на стоки и услуги.

Анализът е показал, че най-добре се чувстват жителите на Единбург. В шотландската столица са най-високите заплати след тези в Лондон, но пък затова разходите за живот са значително по-ниски. Така например, в Единбург месечният наем на жилище е 52% от месечния доход, докато в Лондон този процент е 93%.

12-те най-добри града за живеене във Великобритания

град
1 Единбург
2 Белфаст
3 Кардиф
4 Лийдс
5 Шефилд
6 Бредфорд
7 Бристол
8 Глазгоу
9 Манчестър
10 Ливърпул
11 Лондон
12 Бирмингам


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА