Last news in Fakti

18 Декември, 2015 14:27 3 229 0

Великобритания: собственото жилище по-евтино от наетото

  • великобритания-
  • наем-
  • заем

Към момента във Великобритания средният месечен наем е 1500 USD, докато средната месечна вноска по ипотечния заем е 1210 USD. Това означава, че месечно собственикът пести 300 USD, посочват от анализаторската компания Santander, като уточняват, че статистиката не отчита другите разходи, които собствениците, като например ремонти.

Цената на наема на жилища е по-висока от жилищния заем във всички региони на Великобритания. Съотношението между тези два показателя варира в зависимост от местоположението на имота. Така например, купувачите на първо жилище в Лондон, където наемните нива са с 56% по-високи от средните за страната, ще спестят средно 270 USD. В югозападните части на страната тази сума може да достигне 290 USD, а в източна – едва 3 USD.

Независимо от резултатите на доклада, повечето наематели не се решават на покупка на собствен дом. Най-голямото препятствие остава сумата за самофинансиране.

Благодарение на ниските лихви по ипотечните заеми, идентична е ситуацията и в Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА