23 Ноември, 2015 16:11 3 199 1

Чуждестранните инвеститори се оттеглят от лондонския имотен пазар

  • инвеститори-
  • лондон

Средната цена на апартаментите в Лондон достигна 700 000 EUR, благодарение на високия интерес от страна на чуждестранни предприемачи. „Богатите чужденци дълги години „подгряваха” имотния пазар на британската столица, но днес тенденцията се обърна и те вече го напускат”, коментират анализатори от анализаторската компания Marsh & Parsons.

Увеличаването на данъците при покупка на жилище, както и поскъпването на британската лира промениха предпочитанията на чуждестранните предприемачи и броят на сделките с тях вече отчита спад. За периода юли до септември броят на сделките е спаднал до 21% от всички реализирани покупко-продажби на недвижими имоти. За същия период на 2014 г. техният дял е 25%.

Лондончани са напълно готови да компенсират спадът на чуждестранните купувачи, категорични са британски анализатори. Те по-бързо се приспособяват към новите данъчни промени и са готови да пристъпят към покупка, докато чуждестранните инвеститори се колебаят. Така че общ спад в интереса към покупката на имоти в британската столица не бива да се очаква.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаха

    0 0 Отговор
    Ся са наред, бежанските инвеститори. Всеки един от тях носи по 20 хил. долара, на тях не им пука да живеят, или по-точно казано да мизерстват по 20 човека в стая. 400 хил. долара в брой.. мухаха.