Last news in Fakti

18 Декември, 2015 10:37 2 028 0

Сменят името на парк, носещ името на Доналд Тръмп

  • тръмп-
  • парк-
  • име

Властите на Ню Йорк възнамеряват да преименуват един от парковете в града, който в момента носи името на милиардера Доналд Тръмп. Подобна мярка ще е един вид наказание за претендента на Републиканската партия за президент на САЩ, който предложи временно да се забрани влизането на мюсюлмани в Щатите, обясниха сенатор Даниел Скуадрон и членът на законодателната Асамблея Чарлз Лавин.

По техните думи, Тръмп е „недостоен парк да носи неговото име”. Законодателите възнамеряват да подготвят проект със съответното решение и да го внесат за разглеждане в местния парламент.

Паркът „Доналд Тръмп” е с площ 1.76 кв.км. и е разположен на територията на окръг Уотчестър. Милиардерът го е купил през 90-те години на миналия век срещу сумата от 2 млн. USD, но не е успял да вземе разрешение от властите да изгради голф игрище. През 2006 г. собственикът на крупни проекти подарява парка на Ню Йорк, като оценява неговата стойност на близо 100 млн. USD. Както съобщават местните медии, дарението е дало възможност на Тръмп да ползва значителни данъчни облекчения. През 2010 г. паркът е закрит поради липса на средства за неговото поддържане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА