Last news in Fakti

23 Януари, 2016 10:21 10 067 1

В Берлин продадоха площад

  • берлин-
  • площад-
  • продажба

Едно от исторически важните места в Берлин смени собственика си. Това не е сграда, в която са се случили повратни моменти в историята на света, а ... площад. Potsdamer Platz вече е собственост на американския концерн Brookfield и южнокорейски държавен фонд.

Цената на сделката не се съобщава, но още ноември миналата година се спомена цифра около 1.3 млрд. EUR. Инвестицията включва в себе си 7 сгради, 2 площада и 10 улици. Имотът е с площ 270 000 кв.м.

„Potsdamer Platz е един от най-известните недвижими имоти в света”, казва Рик Кларк, управител на Brookfield.

Комплексът включва офисни, търговски, жилищни и развлекателни обекти, а също така и един хотел и театър. По данни на инвеститора, наематели са над 480 местни и чуждестранни компании.

Продавач на комплекса е открития фонд SEB ImmoInvest. От своя страна, Brookfield е една от най-големите управляващи имоти компании в света. В нейния портфейл са обекти на обща стойност 65 млрд. USD, като 150 от имотите са търговски центрове. За компанията, Берлин е „фантастично” място за инвестиции. Brookfield планира вложения и в други големи германски градове.

За покупката на Potsdamer Platz е имало интерес и от китайски предприемачи. Това не е първата продажба на Potsdamer Platz или на част от него. Преди време SEB продаде хотел Grand Hyatt на арабския инвеститор от Катар Al Rayyan Tourism and Investment (Artic).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кольо

    0 0 Отговор
    Продават всичко немците - ще бягат в Русия.