Last news in Fakti

26 Януари, 2016 17:01 1 711 1

Тройно по-малко чуждестранни инвеститори във Франция

  • франция-
  • инвестиции-
  • чужденци
Тройно по-малко чуждестранни инвеститори във Франция - 1
Снимка: АР/БТА

Едва 1% от реализираните през 2015 г. сделки с недвижими имоти във Франция са били с чуждестранни предприемачи. Намаляването на интереса от тяхна страна не е нова тенденция. На практика за последните 10 години делът на чужденците е намалял три пъти, сочат данните на френските нотариуси. През 2006-2007 г. техният дял е бил 2.8% от всички реализирани сделки, а през 2014-а той вече пада до 1.4%, за да достигне под 1% през изминалите 12 месеца.

Най-голям дял сред чуждестранните купувачи остава този на британците – 32.6% за 2015 г. Предпочитанията им са насочени към централна и западна Франция, където 70%-80% от всички чужденци купуващи имоти са от Острова. На второ и трето място са италианците и белгийци, съответно с 15.3% и 11.1%.

От жилище в столицата Париж през изминалата година са се интересували най-много италианците – 20%. Следват американците с 8% и британците със 7%. На четвърта и пета позиция са алжирците и мароканците, съответно с дял 6% и 4%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скъпо и тъпо

    1 0 Отговор
    Франция става все по-малко френска.