Last news in Fakti

3 Януари, 2016 17:07 1 982 2

Нови мерки са стимулиране на имотния пазар във Франция

  • франция-
  • пазар-
  • стимул
Нови мерки са стимулиране на имотния пазар във Франция - 1
Снимка: АР/БТА

В случай, че търговските банки във Франция предлагат ипотечен заем с 0% лихва, то на тях ще им бъде предоставено данъчно облекчение в размер на 2 млрд. EUR.

Друга промяна касае купувачите на първо жилище. Ако доходите на въпросните лица са под определен праг, те ще могат да получат финансиране до 40% от стойността на имота. За сравнение досега този процент беше между 18% и 26%.

Промените се правят, за да се даде възможност за покупка на жилище на хора с ниски и средни доходи, съобщава БНР. Очаква се промените да доведат до разкриване на хиляди нови работни места в строителния сектор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааааааа

    0 0 Отговор
    А тук - жилище с кредит го плащаме двойно и тройно!!!!!!!!!
    м...цата ви банкерска, ненаядна!

    Коментиран от #2

  • 2 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ааааааа":

    Като отидеш във Френско и като видиш колко м...л щика из улиците и последното което ще си помислиш е - Как да си купиш жилище там ;-)
    Банките и тук за определени персони отпускат заеми с 1% лихва,както техните "по-висши" служители ;-)