Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 18:21 2 038 0

Жилищен комплекс на мястото на театър

  • великобритания-
  • жилища-
  • театър-
  • шекспир

Над 400 жилища и мезонети ще бъдат построени на мястото на театъра, в който за пръв път преди 400 години е била премиерата на „Ромео и Жулиета”. Останките от театър „Къртин”, който се намира в района Шордич, са били открити през 2012 г.

Районът не само ще разполага с жилища, но и с център, който да разказва за наследството на Шекспир. Руините на театъра ще бъдат консервирани и покрити със стъклен под, който ще е част от обществената зона на бъдещия жилищен комплекс. Това ще позволи на хората буквално да виждат историята под своите крака. Към старинния театър ще водят стълби, а наоколо ще бъде разположен своеобразен амфитеатър с 200 места, където ще могат да седнат и отдъхнат жителите на града.

The Stage е името на 3-етажната жилищна сграда, в която ще бъдат разположени апартаменти с едва, две и три спални и мезонети с 4 спални. Те ще са с големина от 38 кв.м. до 220 кв.м, а цените започват от 906 980 EUR.

Началото на строителните дейности е планирано за април 2016 г., а реализирането на проекта трябва да завърши след две години. Въпреки, че все още не е направена „първа копка”, интересът към проекта е огромен. По думите на инвеститорите „това е най-голямата в наследството на Шекспир през последните 20 години, а американците направо си „губят има” по този автор”. До началото на строителството от покупка в комплекса са се интересували жители на Ню Йорк, Маями, Лос Анджелис и Сан Франциско.

Жилищен комплекс на мястото на театър

Жилищен комплекс на мястото на театър

Жилищен комплекс на мястото на театър

Жилищен комплекс на мястото на театър


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА