Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 20:57 6 276 0

За колко се продава най-малкото жилище в Москва

  • москва-
  • жилища-
  • цена

Не повече от 200 е броят на малките жилища с площ до 20 кв.м. в един от световните мегапилиси – Москва. Към днешна дата най-малкият апартамент, който е обявен за продажба на пазара, е с площ 11.5 кв.м. Намира се в сграда, разположена до една от метростанциите, а цената му е 2.5 млн. рубли, или 30 000 EUR. То може да се купи само с пари в брой, тъй като е обособено в резултат на отделянето му от друг апартамент.

„Въпреки атрактивната цена и местоположение (в близост до метро станция) интересът към такъв тип имоти не е силен. В повечето случаи подобни жилища се придобиват с инвестиционна цел и за дългосрочно отдаване под наем”, коментират местни анализатори.

В същото време 5.5 млн. кв. м жилищна площ са били пуснати в експлоатация през януари в цяла Русия. Това е с 12.7% по-малко в сравнение с първия месец на 2015-а. Подобни данни говорят за криза на местния жилищен пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА