10 Март, 2016 17:46 2 419 1

Разрушиха още една сграда паметник на културата

  • харманли-
  • тютюнева фабрика-
  • паметник-
  • разрушаване

Днес Окръжна прокуратура Хасково се самосезира за разрушената на 22 февруари сграда на 100-годишна тютюнева фабрика в Харманли. По информация на Министерство на културата сградата  е деклариран паметник на културата с местно значение от 1977 г.

Самосезирането на Прокуратурата е на база статия на електронна медия от 22 февруари – „В Харманли сринаха един от символите си”. Разпоредено е да се установи собствеността на сградата, статута й в Министерство на културата, както и законосъобразността на дадените разрешения от длъжностни лица за разрушаването й.

Сградата на Тютюневата фабрика в Харманли е известна на местното население като Монопола. От години е собственост на частно лице, което наскоро е получило съответното разрешително от местните общински власти за събарянето на постройката. Основанието за издаване е окаяното състояние на сградата и фактът, че тя се руши.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миседниш накура

    0 0 Отговор
    ВАНДАЛИ