Last news in Fakti

28 Март, 2016 00:01 1 897 2

С 25% ръст в наема на общински жилища във Велико Търново

  • велико търново-
  • общински жилища-
  • наем-
  • промяна

От 0.80 cт./кв.м на 1 лв/кв.м ще бъде повишен наемът на общинските жилища във Велико Търново. Решението се предвижда да бъде взето на заседанието на общинарите на 31 март, а новите цени влизат в сила от 1 април. Промяната засяга 422 жилища, в които живеят 441 семейства.

Наемите не са променяни от 2009 г. В момента се проверява дали във въпросните апартаменти живеят лицата, които са подписали договор за наем и дали не са преотдадени на трети лица. Средната наемна цена на двустайно жилище на свободния пазар е 165 EUR на месец, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Техният брой е близо 30% от всички оферирани жилища в града, чийто брой е почти 300. 130 EUR е месечният наем на гарсониерите. Причината за по-високите наеми на този вид имоти е дефицитът, който се наблюдава при тях. На пазара се предлагат едва 30-тина броя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 1 Отговор
    Nevyana Hristova, България била много добре, а имотите ни са по-евтини от Украйна, където имаше Гражданска война !?!?!?!
    Имотите показват ВСИЧКО !
    Евтини имоти - скапана държава .
    https://www.facebook.com/Mestopolojenie.Sofia/posts/10207430007566594?notif_t=like
  • 2 Veselin Stanoev

    0 0 Отговор
    Най-напред да се уточни,че не всички имоти в България са евтини.За да е евтин има защо да е така.