Last news in Fakti

5 Април, 2016 14:21 13 413 4

Държавите с най-голям отлив на милионери

  • милионери-
  • отлив-
  • държави

В кои държави се наблюдава най-голям отлив на милионери през 2015 г.? Отговор на този въпрос дава в свои доклад консултантската компания New World Wealth. Изследването е направено на база статистически данни за броя подадени молби за издаване на визи на инвеститори и продажбите на скъпи имоти.

Първото място се заема от Франция. 10 000 богаташи са напуснали страната през 2015 г. По този начин техният брой е намалял с 3% и те вече са 323 000 души. Второто място е за Китай, а на трета позиция е Италия.

Какви са причините за отлива? Относно Франция отливът се дължи най-вече на възникналото религиозно напрежение и този процес ще продължи поне през близките 10 години, смятат анализатори. В бъдеще с подобен проблем може да се сблъскат Белгия, Германия, Швеция и Великобритания.

Къде се местят милионерите? Най-много богаташи през миналата година е приютила Австралия. Следват САЩ и Канада.

Разглеждайки данните на база градове то най-голям отлив има от Париж, а най-голям приток се наблюдава в Сидни.

Относно милиардерите то техният брой е най-висок в САЩ, Великобритания и Швейцария. Най-богатите хора на света са вложили в покупката на имоти за година 3 трилиона USD. Сумата превишава БВП на Индия. Броят на хората, които могат да бъдат причислени към групата на ултрабогатите в световен мащаб, е 211 275 души. 79% от тях разполагат с минимум две резиденции. Те предпочитат елитни имоти в Ню Йорк, Лондон, Хонконг и Сингапур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    1 0 Отговор
    Страхотна сделка сключи ЕС - милионери срещу фанатизирани джихадисти и талибани. По - хубаво от това здраве му кажи !
  • 2 gospodinvie122013

    0 0 Отговор
    да видим какъв материал ще остане за след време освен ислямистите
  • 3 КРАЯ НА ЕС

    2 0 Отговор
    Баба ви Меркел тласка умело Германия по пътя на падението и разрухата
  • 4 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    Където и да бягат -ислямска държава ще ги намери