Last news in Fakti

18 Април, 2016 12:36 1 002 0

Имотни акции на фондовата борса

  • борса-
  • акции-
  • листване
Имотни акции на фондовата борса - 1

650 000 лв. е стойността на емисията, с която днес на Българска фондова борса (БФБ) Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ стартира с акции. Номиналната стойност на акцията е 1 лв. Плановете са в скоро време капиталът да бъде увеличен до 30 млн. лв. Учредител и основен акционер на Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ е естонската компания Арко Вара АС, която е публична компания в Естония и присъства на българския пазар на имоти от 2006 г.

„В резултат на раздвижването на пазара на недвижими имоти през изминалата година, наблюдаваме и засилен инвеститорски интерес в сектора. Логично идва и листването на АДСИЦ-а. Капиталовият пазар дава отлична възможност за привличане на средства за инвестиции в недвижими имоти и ще сме свидетели и на следващи листвания от сектора“, каза Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ-София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА