Last news in Fakti

27 Април, 2016 16:00 5 799 6

Ново селище между София и Самоков

  • селище-
  • „плана хейтс-
  • строителство

На днешното си заседание министерски съвет одобри инвестиционния проект „Плана Хейтс”, чийто инвеститор е „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД. Проектът предвижда изграждането на селище в района на Плана планина, между София и Самоков. То ще бъде на терен от 621 декара. На нея ще бъдат изградени пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза – търговски, спортен, медицински центрове, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем. Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди. „Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 декара”, пише в днешното решение на правителството.

Инвестицията е на стойност 53 650 млн. лв. Очакванията са след като селището бъде готово в края на октомври 2019 г., то да осигури около 100 нови работни места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ранко

    1 0 Отговор
    Раздайте ги на м....лите и мигрантите..
  • 2 мортиша

    0 2 Отговор
    Много лоша новина за мразилките. България се превръща в една стабилна страна, обект на дълготрайни инвестиции.

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мортиша":

    Това е селище за богати, в нашите села брат'чеди те пребиват и убиват старци.
  • 4 мортиша

    0 1 Отговор
    Още ли има балъци дето ви се връзват на плоската пропаганда и всяване на страхове? Тая плоча я въртите вече с години, чак се протърка. Дочух че прокуратурата е захванала една "националистка" партия за руско финансиране и направо не знам за новия сезон кой ще плаща надниците.
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    Ново селище, а старите села загиват. Но виждате ли къде ще бъде то и кого ще обслужва?
  • 6 Morgoth

    1 0 Отговор
    Че е селище за богати, това е ясно и няма нищо лошо, но предните подобни опити свършиха трагично, а това вече е лошо и не предвещава добро бъдеще на този проект.