25 Юни, 2016 11:53 3 372 0

Цените на имотите и уменията на брокерите

  • brexit-
  • имоти-
  • обучение-
  • брокер

Едва ли през последните десетилетия сме били свидетели на толкова ясна връзка между политиката и цените на имотите. През изминалата седмица обаче тя ясно се очерта с реализирането на т.нар. Brexit.

Brexit обезценява британските имоти

„Резултатът от гласуването направи така, че в близко бъдеще пазарът на недвижими имоти във Великобритания да се квалифицира като „неопределен”. Brexit веднага ще доведе до рязко забавяне на цените на имотите и спад в продажбите. Купувачите ще чакат и наблюдават как това събитие се отразява на финансовите пазари и икономиката като цяло. Решението да се напусне ЕС най-силно ще окаже негативно влияние върху лондонския пазар”, каза Ричърд Донела от консултантската компания Hometrack.

Мейфилд: Брокерите трябва да се специализират, за да наградят бизнеса си

На 27 и 28 юни в София, както и на 30 юни във Врана част от българските брокери ще имат възможност да бъдат обучавани от Джон Мейфилд, който е старши GRI инструктор за Асоциацията на реалторите на Мисури, Асоциацията на реалторите на Арканзас и преподавател на CRB Съвета на брокерите и мениджърите на недвижими имоти. В специално интервю за imot.bg Мейфилд разказа за спецификите на американския пазар на недвижими имоти и какво от него на практика би могло да бъде приложено на българския пазар.

Офис наемодателите не са склонни на отстъпки

Повишеното търсене на офис площи, което започна като тенденция през 2015 г., продължава и през първото полугодие на настоящата. Наемните нива остават на сравнително високи нива – между 10 и 13 EUR/кв.м., а наемодателите са все по-малко склонни на отстъпки. „ Малкият процент свободни офис площи им позволява това, като почти винаги се търси дългосрочност на договорите”, казва изпълнителен директор на компанията Bulgarian Properties.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА