Last news in Fakti

7 Юли, 2016 06:16 1 602 0

Испания: близо 24% от дохода отиват за наем

  • испания-
  • доход-
  • наем

23.58% от годишните доходи на испанците отиват за наем на жилища или къщи. Страната на Баските, Мадрид, Балеарските острови и Валенсия са регионите, където средният разход за наем надвишава 30% от семейния бюджет за година. Най-малък е този процент в Кастилия, Галиция, Навара и Кантабрия.

Що се отнася до изплащането на ипотечните заеми то тук лидери са баските, балеарците и мадритците.

По последните данни, наемите са бележат ръст от 1% през май и средната цена вече е 7.36 EUR/кв.м на месец. Общо в 15 региона се отчита повишение на рентата. Най-силно е поскъпването на Балеарските острови – 3.9%, а най-малко – в Каталония – 0.1%.

През следващите 5 години пазарът на недвижими имоти в Испания ще се разраства и това е времето, през което е удачно да се купува, коментират местни анализатори. Най-удачно е да се инвестира в Барселона.

За развитието на пазара ще способстват не само ниските лихви по ипотечните заеми, но също така и повишения интерес от страна на инвеститори, което ще изведе пазара на едно ново равнище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА