Last news in Fakti

18 Юли, 2016 09:37 3 261 1

Отново ипотечни кредити „на зелено”

  • ипотека-
  • жилища-
  • кредит-
  • банка-
  • на зелено

Цените на жилищата нараства, а с това и процентът на клиентите, които купуват с ипотечен кредит. От началото на годината се наблюдава ръст в отпускането на кредити за жилища в строеж. Дори банките, които дават този тип заем на Акт 15 и Акт 16, вече го предлагат и за имоти на Акт 14. „Няма да се изненадат, ако до края на годината се появи и изцяло финансиране „на зелено”, т.е. на съвсем ранен етап банките да могат да предлагат продукт на клиенти, които искат да купят с кредит още на проект”, коментира за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg Тихомир Тошев, управител на „Кредит Център” и „Кредит Поинт”.

Българите все още предпочитат да купуват имот с помощта на банкова институция, но възможно с най-висок процент самофинансиране. Също така се опитват да скъсят срока, в който ще изплащат ипотечния заем, като все по-често вземат кредит за 10-15 години. При новоотпуснатите кредити (последните 2 години) процентът на лошите кредити е под 2% и почти не се правят грешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    2 0 Отговор
    Задава се нов балон!