Last news in Fakti

2 Ноември, 2011 19:16 2 711 0

Неясна съдба за имотите на Кадафи в Германия

  • кадафи-
  • либия-
  • германия-
  • имоти-
  • вили

Съдбата на двете вили купени по заповед на убития либийски лидер Моамар Кадафи, в престижни райони на Мюнхен, продължава да е неясна. Продажбата им е преустановена със заповед на временното правителство на Либия.

Едната от къщите се намира в Богенхаузен и преди е била собственост на крупен финансист, който я ремонтира основно в продължение на две години, но през 2009-а продава имота на семейство Кадафи, без да живее в него нито ден. Преговорите по сделката, чиято стойност е била 8 млн. EUR, са водени от тогавашния посланик на Либия в Германия.

Плановете са били къщата в Богенхаузен да се обитава от Саиф Ал Араб – един от синовете на Кадафи. Саиф дори е бил обзавел имота по свои вкус, но принца не обитава имота нито ден. По време на следването си в Мюнхен (2006-2011 г.) той живее в хотел. След смъртта на Саиф, в резултат на авионападение на въздушните сили на НАТО над Триполи през май тази година, са правени опити къщата да бъде продадена, но така и не се е намерил клиент, който да приеме екстравагантния начин, по който е обзаведена тя.

Другата резиденция на семейство Кадафи се намира във Валдперлах, също близо до Мюнхен и е придобита през 2006 г. Използвала се е за престой на високопоставени гости, по време на техните посещения в Европа.
Една от идеите, които се прокраднаха в германската преса, са че имотите биха могли да се превърнат в консулства на Либия. Сградите обаче са разположени в престижни и тихи райони на Мюнхен и не подхода подобни учреждения да се разполагат там. Освен тези две вили Либия притежава още четири имота на територията на Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА