Last news in Fakti

28 Декември, 2016 13:26 1 215 1

Още 3.5 млн. лв. за Националния компенсационен жилищен фонд

  • бюджет-
  • кадастър-
  • нкжф
Още 3.5 млн. лв. за Националния компенсационен жилищен фонд - 1
Снимка: М. Богданова ©

Допълнителни 3.5 млн. лв. ще бъдат прибавени към бюджета на Националния компенсационен жилищен фонд, като общият им размер за годината достига 29.5 млн. лв. Преди две седмици правителството предостави други 5 млн. лв. на НКЖФ.

„С осигуряването на средствата се цели да бъдат изплатени част от натрупаните задължения за левови компенсации на граждани, притежаващи многогодишни жилищно-спестовни влогове и включени в окончателни списъци при общините, след придобиване на жилища или започнали изграждането на такива”, пише в днешното решение на Министерски съвет.

Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени и по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Чрез тях се осигуряват 850 000 лв. за изпълнение на целите по „Политика за поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура, свързана с подобряване на транспортната достъпност и интегрираното управление на водните ресурси и геозащита“, както и за бюджетна програма „Рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура“. Намаляват се разходите по „Политика в областта на подобряване на инвестиционния процес чрез усъвършенстване на информационните системи на кадастъра и имотния регистър, подобряване качеството на превантивния и текущ контрол в строителството“, както и по бюджетна програма „Геодезия, картография и кадастър“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    6 1 Отговор
    Държавата дава за саниране по 1млрд. годишно без да си дал кьорав лев , а който е внисал пари за жилище цял живот са му ги изфукали 100 пъти, намалили 100 пъти и чака по 5 години. Желая същото да им се случва на всички управляващи и да го д*х@т в новата година.