Last news in Fakti

11 Януари, 2017 15:46 3 002 5

Плевнелиев с безплатен офис в „София Тех Парк”

  • президент-
  • плевнелиев-
  • офис
Плевнелиев с безплатен офис в „София Тех Парк” - 1
Снимка: М. Богданова ©

След напускането си на „Дондуков” №2, президентът Росен Плевнелиев ще има на разположение безплатен офис в „София Тех Парк”, стана ясно от днешно решение на правителството. В края на 2014 г. именно Плевнелиев направи първа копка на технологичния парк. В една от вече изградените сгради той ще разполага с офис помещения с разгъната застроена площ от 192 кв.м.

На бул. „Цариградско шосе” №111 са разположени и офисите на представителствата на големи международни компании от ранга на Microsoft, Google и Facebook.

Плевнелиев, както и някои от предшествениците му, имат право на офис от 200 кв.м. и до 30 000 лв. за обществена дейност годишно според Закона на някои права на лицата, които са били президенти на Република България. От нормативния документ са се възползвали Георги Първанов и Петър Стоянов. Първият е получил офис от 150 кв.м. в блок, строен през 2009 г. в Студентски град, както и две ателиета за безвъзмездно ползване на ул. „Проф. Александър Фол”. Справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg показва, че наем на офис с подобна големина може да бъде нает средно срещу 1000 EUR на месец. Президентът Стоянов разполага с офис на бул. „Васил Левски” №54, чиято площ е 187 кв.м. Към днешна дата месечният наем на подобен обект разположен в стара къща на същия булевард е 1950 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    10 0 Отговор
    И гроба им сигурно ще е безплатен ! Пожизнена пенсия на цялото семейство, защото не им стигаше заплатата да се издържат. По добре не пишете тези статии, защото дразнят много бедния народ.
  • 2 Омг

    9 0 Отговор
    Тоя паляк
  • 3 баба Гицка

    8 0 Отговор
    Да им преседнат и офисите и пожизнената пенсия, я нема а гласувам веке!
  • 4 Тошибиян

    2 0 Отговор
    ше продължава да смуче дорде е жив и после неследниците му
  • 5 Кучи зъГ

    0 0 Отговор
    Дайте му и 2-3 декара ливада на айриш пастирката,след което да изчезне беследно...