31 Януари, 2017 15:21 2 628 3

Берлин: Близо 70% ръст в наемите на жилища

  • берлин-
  • жилище-
  • наем
Берлин: Близо 70% ръст в наемите на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Средно 6 EUR/кв.м. на месец е бил наемът на жилище в Берлин през 2004 г. През второто полугодие на 2016-а стойността вече е 10.15 EUR/кв.м. на месец, сочат данните на консултантската компания Jones Lang LaSalle Incorporated (JLL).

В градове като Мюнхен и Берлин, където нивото на имиграция е високо, е регистриран най-силен ръст в наемните нива за последните 12 години, независимо, че процентното повишаване на рентата се контролира”, казва Роман Хайдрих, представител на JLL.

С 8% се е увеличило населението на германската столица от 2010 г. досега. „Ако се сбъдне прогнозата, че през 2030 г. населението на Берлин ще бъде над 4 млн. души, то може да се очаква наемните нива да се увеличат с още 15%”, обяснява Хайдрих.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коги

    0 0 Отговор
    От 2004 до сега в БГ наемите са се увеличили поне 100%. И ко праим ся, .ахти новината
  • 2 баш батка

    0 0 Отговор
    Който търси намира - цените винаги са завишени. Не се съгласявайте с цената и изтъвайте всички недостатъци. Зимата при завишена сметка на тока/тец се изтъква лошата изолация и зимния наем винаги спада на полвина. Не бъдете овце, брокерите само ще ви точат. Не сте чужденци отстоявайте своето и наемите ще са ви поносими!
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Германците хем ги цакат със Северноафриканска твар, без да ги питат или дори да са провели референдум, а сега индиректно пак им го слагат с високи наеми. Имигрантите получават до 600евро на човек помощ, а окупират сгради и живеят без пари или 10 маймуни си делят наема за едно жилище. Наемодателите нищо не могат да направят, ако откажат да дадат ще ги съдят за дискриминация. И станаха те като циганите у нас: живот на държавни разноски, без задължения, всичко им е позволено, нямат документи, адреси или работно място, не знаят езика и самочувствието им е над нормалните граждани. А, и раждат или се пренасят с многото си деца.
    На този фон в немските училища забраняват носене на поли, къси облекла, свинското месо, спират им учебни програми, за да има за бежанците. Вижте репортажите на малки немски онлайн телевизии или лични репортажи на хора, които не са подвластни на медийното затъмнение какво всъщност са бежанците.