16 Ноември, 2011 12:19 2 591 4

Митов: Банката е „необходимото зло”

  • митов-
  • явлена-
  • жилища-
  • proдискусия-
  • пазар
Митов: Банката е „необходимото зло” - 1
Младен Митов - мениджър „Пазарни проучвания и анализи" в агенция "Явлена"

Отдавна мина времето, когато със спестени пари едно семейство можеше да закупи жилище. „Когато трябва да се реши жилищният проблем, световната практика показва, че без наличието на ипотечен кредит това се случва трудно и много рядко. Ето защо банката е „необходимото зло”. Това каза в ProДискусия на тема „Достигнаха ли дъното цените на жилищата?” Младен Митов, мениджър „Пазарни проучвания" в Явлена ЕООД.

В условията на криза, когато се пристъпва към покупката на имот, от значение са следните фактори: какви жилищни нужди задоволяваме, ще можем ли да се справяме със задълженията си близките пет години и доколко е належаща тази жилищна нужда.

„Нека не забравяме, че всяка икономическа и финансова криза има благотворно влияние. Това, което се случваше 2005-2008 г. бе ненормално за българската икономика. Кризата винаги води до едно пречистване и „прераждане”. Така че в никакъв случай не можем да разглеждаме падането на цените като апокалипсис. Напротив, това прави по-сегментиран и по-реален пазара, като този процес ще продължава и занапред.”, обяснява Митов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стайков

    3 2 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с колегата Митов. Добре е , че на пазара има и истински професионалисти и реалистични анализи.
  • 2 Николай К

    2 1 Отговор
    ех мисленето извън кутията - не го владете господин Митов.
    Банката е най-голямото зло сполетяло човечеството (след религията може би).

    Паричната ни система практически, по дизайн, ни противопоставя един на друг. Подхвърля ни пари толкова, колкото да стигнат на всеки един от нас за нуждите ни, а след това изисква връщане с лихва. Проблемът е, че в системата има само главници и от там ние се борим един с друг, за да можем да върнем лихвата. Борим се, молим се, заграбваме, заробваме, смазваме – един друг. И тези, които изплуват отгоре, тези които успяват да върнат парите с лихвата, които по един или друг начин са накарали останалите да им дадат парите си наричаме успели.
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    банки - дилъри на време (РЕСУРСИ)
  • 4 :-)

    1 0 Отговор
    глупости. сваляйте цените.