Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 13:01 3 661 5

Попов: Не може да кажем, че дъното е достигнато

  • попов-
  • жилища-
  • proдискусия
Попов: Не може да кажем, че дъното е достигнато - 1
Лъчезар Попов - експерт по инвестиции и продажби

„Спада в цените е налице и в никакъв случай не може да се определи, че това е дъното. Не трябва да се ръководим и от себестойността. Пазарната цена е тази, която е склонен да заплати пазара. Не е задължително тя да е над себестойност” е мнението на Лъчезар Попов, експерт по инвестиции и продажби дадено в ProДискусия на тема „Достигнаха ли дъното цените на жилищата?”.

Според него темпът на спад може да бъде променлив. „Когато няма търсене, а трябва да продадеш, инструментът е намаляване на цената. До момента, в който не се появи насрещно платежоспособно търсене, цените са на пистата и се спускат”. Възможност за поява на търсене е намаляване на лихвите по депозитите. Това обаче е малко вероятно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hjhj

    5 1 Отговор
    cenenite na nedvijimite imotu teparva 6te padat
    tova dosega be6e na4aloto samo gledaite
  • 2 Психоза Масова

    7 0 Отговор
    Единственият участник в дискусията, който казва някои истини. Но и при другите има напредък. Вече не разказват "приказки от 1001 нощ", а само общи приказки.
  • 3 Калоян

    3 0 Отговор
    Здравейте ,
    Спомням си в близкото минало как голяма част от хората бяха изпаднали в истерия и на всяка цена трябваше да закупят имот , как колеги неприкъснато им сваляха звезди от небето и обясняваха до какви високи нива ще стигнат цените на имоти в България .Съпоставяха пазара на имоти със страни кото Русия , Германия , Франция и още много . Спомням си как хора с процъфтяващ бизнес в други сегменти от икономиката се впуснаха да строят коплекси , магазини и офис сгради , на всички им се услади баницата но им се стори малко . Ахнаха колко лесно може да се печели от имоти , бързо взеха решение че цената на терените и земите ще върви само на горе и купуваха купуваха . Забравете за многото имоти предлагани на пазара , огледайте се виждате ли ? На пазара няма качествени имоти , съпоставими по цени и местоположение !! Цените на некачествените имоти никога не са били високи нито ниски , те винаги са били на цена „0”, и сега са на тази цена .За какво дъно и за какво покачване на цените говорим ?
  • 4 :-)

    4 0 Отговор
    Най-накрая някой "от другата страна" мисли и говори в правилната посока.
  • 5 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    КАЛОЯН не всички имоти са некачествени.Аз много добре те
    разбирам какво искаш да кажеш с написаното във форума.
    Има прекрасни имоти и то качествени стига да се попадне на
    подходящия купувач.Наистина се времето не е като преди няколко години,но то търговийката си е и малко късмет