Last news in Fakti

1 Април, 2017 13:16 1 884 3

Увеличават такса "Смет"

  • смет-
  • такса-
  • промяна
Увеличават такса "Смет" - 1
Снимка: М. Богданова ©

С до 20% повече такса „Смет” ще плащат собствениците на имоти през следващите няколко години. Промяната е в следствие публикуваните на 31 март 2017 г. промени в Закона за местните данъци и такси.

Формулата за изчисляване на таксата ще бъде задължително променена през 2021 г. През следващите 4 години общините имат преходен период от старата към новата методика на изчисляване. Като във въпросния период таксата не може да бъде увеличена повече от 20%.

Въвежда се и понятието „замърсителят плаща”, като тук се включват няколко начина за изчисляване обема битови отпадъци, изхвърляни от домакинствата - чрез торби, спрямо вместимостта на съдовете или броя на хората, живеещи в имота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реален

    12 2 Отговор
    Но, кажете, най-добре какво не увеличавате? В тая скапана кочина, която незнайно защо се нарича "България", какво изобщо яма да се направи от властта, за да не ни надене поредният геноцид? Ами аз почти не изхвърлям отпадъци, защо изобщо плащам? но пък мине не мине месец година и данъците все нагоре? А доходите защо не са като в Германия? нали работим наравно по труд, в по-лоши условия повечето места, а данъци такси растат, доходите с по десетина двадесет лева минимална? Направете по 10 евмро на час и нещата ще си дойдат на мястото! Ала веднага вашите мафиотски монополи ще вдигнат и тока и водата и газта и останалото нали? А кой ще ви спре? Господ не иска? Бялото братство на Христос и Дънов и тов и обича? Ние я духаме беднеем мрем в болести и ядове. ДОКОГА? И как да ви спрем? И как да се опазим? Да продаваме на безценица всичко ид а ходим като скитници ли? Това ли е било смисъла на хилядолетия мъки на дедите ни? Затова ли великият ви Левски, на когото строите под път и над път паметни.и се е борил? Затова ли е умрял ботев, Спартак, Вела Пеева, Митко Палаузов...? Явно затова, ако съдим по реалността.
  • 2 све

    7 1 Отговор
    Избрали сме си ЛУКСОЗЕН ЕЛИТ с големи разходи. Това са ГЕРБ, БСП, ОП, ДПС.
    На мен не ми харесва и няма да им дам и 1лв.
    Ако направят правителство и не ги изгоним…..
    ПО-ДОБРЕ НЯМА ДА СТАНЕ
  • 3 Гого

    4 2 Отговор
    Честито на гласувалите за Герб получават бонус увеличение на всичко явно мазохизма е на мода.