Last news in Fakti

9 Декември, 2011 11:51 8 518 1

Построиха къща от пластмасови бутилки

  • пластмасови бутилки-
  • аржентина-
  • еко строителство

Аржентина определено се превръща в лидер по строителството на къщи от пластмасови бутилки. Първият подобен обект беше изграден от бирени бутилки. За построяването на най-новата къща са били нужни 1200 бутилки от мляко. Необикновеният дом, който се намира в градчето Пуерто Игуаси, е създаден от Алфред Алберто Санта-Крус.

Вътрешните помещения са разделени от завеси, които също са направени от съединени помежду си бутилки. Покривът на къщата е направен от 1300 пресовани кутии от натурални сокове, чието алуминиево покритие отразява слънцето и не допуска проникването на топлина в имота.

За прозорците и вратите са използвани 140 кутии за компакт дискове. За изработването на леглата и столовете са били използвани съответно 200 и 120 пластмасови бутилки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниела Николова

    0 0 Отговор
    невероятно измислено!!!и това е решение в тази криза.