Last news in Fakti

14 Юли, 2017 11:21 1 916 0

Градът с най-ниски разходи за строеж

  • строеж-
  • разрешително-
  • русе-
  • доклад
Градът с най-ниски разходи за строеж - 1
Снимка: Shutterstock

Единственият град в България, чийто разходи за строеж са под средните за Европейския съюз е Русе, сочат данните на доклада „Правене на бизнес в Европейския съюз 2017: България, Унгария и Румъния”. В него са проучени 26 града от трите държави. За България те са шест: София, Плевен, Русе, Варна, Бургас и Пловдив.

Оценката е на база пет фактора: започване на бизнес, получаване на разрешително за строеж, присъединяване към електроразпределителната мрежа, регистриране на собственост и изпълнение на договори.

Русе е и градът, в който се чака най-дълго за получаване на разрешително за строеж – 165 дни. Следват Варна със 135 дни и Бургас със 133 дни. Най-бързо разрешително може да се вземе в столицата.

Най-добре се прави бизнес в Плевен и Варна сочат данните от доклада.

Най-бързо към електроразпределителна мрежа може да се включи обект във Варна. За тази процедура на инвеститора са му нужни 200 дни. В Бургас дните са 227, а най-много се чака в столицата – 262 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА