Last news in Fakti

11 Декември, 2011 23:00 1 471 1

Ръст на новопостроените имоти в Мадрид

  • строителство-
  • испания-
  • жилища-
  • криза

За периода януари-септември 2011 г. в Мадрид са били издадени 13704 разрешения за строеж на жилища. Това е с 25% повече в сравнение със същия период на миналата година. В останалите градове на Испания обаче се отчита спад в разрешителните за строеж от 11.4%.

До официални данни за последните осем години строителният сектор е дал работа на над 120 000 души в и около Мадрид. Той се явява ключов за възстановяването на испанската икономика. Новото правителство обеща, че ще превърне сектора на недвижимите имоти в локомотива на испанската икономика като го върне в състоянието отпреди началото на кризата, когато 14% от испанците бяха заети в строителството.

Преди това обаче държавата ще трябва да реши много проблеми, които възпират развитието на имотния сегмент. Равнището на безработицата достигна 22%, което доведе до това над един милион испанци да не могат да обслужват ипотечните си заеми. За четири години цените на имотите спаднаха с 28% и дори след продажбата на имота кредитополучателите продължават да дължат пари на банките. В същото време Испания редовно бива разтърсвана от демонстрации против изземването на недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    0 0 Отговор
    За четири години цените на имотите спаднаха с 28%
    -------------------------------------------------------------

    Ако Испания беше със същите проблеми, но вместо испанаците ( които очевидно не са икономически аборигени като нашего брата) а имаше нашите вежди за купувачи и продавачи цените нямаше да паднат с 28% а с 99% и до 98%-ното падане веждите щяха да вярват че има още много да падат... ха-ха-ха!