Last news in Fakti

22 Януари, 2012 20:34 3 590 0

Ибиса не губи популярност

  • ибиса-
  • испания-
  • лукс

През 60-те години на миналия век Ибиса привличаше тълпи хипари. След това се превърна в известна туристическа дестинация. Днес крайбрежните клубове са изпълнени с живот и притежаването на луксозна къща на Балеарските острови е отново на мода.

Едва през 2011 г. на острова се появиха първите 5-звездни хотели, но това не се отрази върху интензивността на търсене на къщи както за покупка, така и за наем. След поскъпването на имотите, собствениците продължават да държат високи цени. Така например, къща с пет спални, разположена на Източното крайбрежие през декември 2011 г. е купена за 2.25 млн. USD, което е малко над първоначалната й стойност. В югозападната част на острова цените остават без промяна, а на север и на изток стойностите на имотите постепенно се възстановяват. Ако младите семейства избират сравнително евтини къщи, то богаташите са готови да платят 27.7 млн. USD за вила с пет спални обзаведана от световно известен архитект. Подобна е ситуацията и на Палва де Майорка. Там клиент е готов да инвестира 154.2 млн. USD в къща.

За разлика от континентална Испания, цените на имотите на двата острова не само се запазиха отпреди кризата, но дори отчитат лек ръст. Представител на компанията Engel&Volkers е сигурен, че Ибиса по-малко пострада от Майорка. Това до голяма степен се дължи на по-ниските цени на имотите в Ибиса.

През 2011 г. двустайно жилище в Ибиса е струвало 1.2 млн. USD. Апартамент, който се намира на 10 минути път с кола от центъра на града, може да се купи и срещу 344 770 USD. Расте търсенето на къщи на стойност между 2.3 и 3 млн. USD. В залива Es Cubells, недалеч от летището и яхтеното пристанище, вили могат да се купят срещу 9.25 млн. USD.

Летният сезон на острова е кратък – от юни до септември, но много от туристите обичат да посещават Ибиса в разгара на зимата. Наемът на двустайни апартаменти през летните месеци на 2011 г. беше между 250 и 280 USD за денонощие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА