Last news in Fakti

27 Декември, 2017 11:43 2 271 2

Продават небостъргач по интернет

  • китай-
  • небостъргач-
  • продажба-
  • онлайн
Продават небостъргач по интернет - 1
Снимка: Shutterstock

Кризата завари много строителни предприемачи „в крачка”. Все още виждаме резултатите от това – сгради на груб строеж, опасани от вече ръждясали метални огради. Това не се отнася само за България, но и за целия свят. Подобна е и ситуацията на 156-метровата сграда в китайския град Тайюан, разположен в северната част на страната. Предприемачи започват да строят 36-етажната сграда през 2006 г., но 2010-а спират изграждането й. Към днешна дата китайският съд е решил да я продаде на търг по интернет. Първоначалната й цена е 71 млн. EUR.

По проект сградата е трябвало да бъде хотел, който така и не е бил открит. Търгът ще бъде проведен на 2 януари като ще се ползва китайския сайт за интернет търговия Taobao. Той е собственост на сайта за електронната търговия Alibaba, който често се асоциира с bazar.bg.

Целта на онлайн продажбата на имоти е прозрачност. В сайтове като Taobao могат да бъдат намерени всякакви конфискувани от властите вещи – от недвижими имоти до смартфони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бизнесмен

    2 0 Отговор
    Не ми стигат 1000 евро,та да го купя.
  • 2 iminsok

    1 0 Отговор
    "Alibaba, който често се асоциира с bazar.bg."

    :)))) много силни думи