28 Февруари, 2018 16:11 3 379 1

Пазар, който демонстрира стабилност

  • хонг конг-
  • жилища-
  • цени-
  • предлагане
Пазар, който демонстрира стабилност - 1
Снимка: Shutterstock

Относително стабилен остана пазарът на продажба на жилища в Хонг Конг през първия месец на новата година. През януари са сключени с 1.3% по-малко сделки в сравнение с декември 2017-а, отчитат специалисти. Цените в рамките на месец са се повишили с 1.4%. Това е 21-вият месец, в който стойността на квадратен метър жилищна площ се повишава.

Разглеждайки данните на годишна база, то броят на сделките през януари тази година спрямо същия период на миналата се е увеличил с 60.4%, а цените с 14.8%.

Очаква се броят на предложенията, който по традиция спада през зимните месеци, да отчете отново ръст през март-април.

Безспорно акцентът при имотите в Хонг Конг е луксозният сегмент и то в частта наеми. Там анализатори не очакват значително повишаване през текущата година. Прогнозите им са за едноцифрено поскъпване. Това, което се отчита е, че семейства имигранти се местят от луксозни квартали към по-евтини райони, но с наличие на нови училища, добра инфраструктура и транспортна връзка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 88888888

    3 0 Отговор
    България не е сред тези пазари!