31 Март, 2018 15:15 1 919 2

Над 3 млн. лв. за саниране във Велинград

  • велинград-
  • саниране-
  • програма
Над 3 млн. лв. за саниране във Велинград - 1
Снимка: Shutterstock

В края на март кметът на Велинград Костадин Коев, подписа Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 208 6271,52 лв. за изпълнение на проект: „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в град Велинград” по Оперативна програма „Региони в растеж”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие, Приоритетна ос I - “Устойчиво и интегрирано градско развитие ”.

Проектът предвижда внедряване на мерки за енергийна ефективност в 9 многофамилни жилищни сгради на територията на град Велинград и обхваща многофамилни жилищни сгради намиращи се на улиците: "Родопи" № 1, "Пионерска" № 82 и № 48, "Хан Аспарух" № 2, "Криволак" № 22, "Патриарх Евтимий" № 6А, "Владо Черноземски" № 1, № 2 и № 3.В процеса на реализация на дейностите по проекта се предвижда да бъдат изготвени пълни инвестиционни проекти за всички сгради, въз основа на които ще се извършат строително монтажни работи включващи:

● изпълнение на всички енергоспестяващи мерки, които са предписани, като задължителни за сградите в обследването за енергийна ефективност и които водят до най-малко клас на енергопотребление "С";

● изпълнение на мерки по конструктивно възстановяване/усилване, ако такива са предписани, като задължителни в техническото обследване на сградите.

● изпълнение на мерки, свързани с подобряване на достъпа на лица с увреждания.

Целта на проекта е осигуряване на топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда в жилищния сектор на територията на град Велинград чрез внедряването на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради.

Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    5 0 Отговор
    10 сгради 3 милиона добра оферта ще има за всички.
  • 2 Борко

    2 0 Отговор
    От 2 години в държавата върви най-голямата далавера, наречена саниране . Това не е истинско саниране, изискващо временно изселване на живущите и пълен ремонт, както и обследване конструкциите на сградите и съответните ремонти. Какво се прави: лепи се стиропор по фасадите и то некачествено, на колко места вятърът го отнесе, ремонтират се покривите, които протичат при първия обилен дъжд, поставя се лошокачествена ПВЦ дограма. през която при виелица снегът преминава. И всичкото това за 240 до 400 лв на кв.м. жилищна площ. Реална цена около 100-120 лв.с ДДС / от личен опити с добро качество/. Краде се ,пардон усвояват се от 50% до 75% от средствата. За 2017 г. им се видяха малко 1 милиард и ги удвоиха. Ето защо няма пари за пенсии, за въоръжаване, за здравеопазване и пр. Заслужили сме си го!!!