Last news in Fakti

23 Май, 2018 10:25 3 446 0

2.4 млрд. USD за разширяване на държава

  • монако-
  • площ-
  • квартал-
  • лукс
2.4 млрд. USD за разширяване на държава - 1
Снимка: Shutterstock

От 2016 г. Монако започна да разширява границите си откъм бреговата линия. Плановете са до 2025 г. да бъде изграден луксозният квартал Anse du Portier. Големината му ще бъде 6 хектара. Новият район ще увеличи площта на княжеството с 3% и ще осигури нови 120 луксозни апартамента, 10 крайбрежни вили, които ще се простират до Монте Карло бийч. Това е последното късче бряг от Монако незасегнато от строителството. Инициативата е част от плана за намаляване дефицита на жилища в княжеството, който превърна Монако в мястото с най-скъпи недвижими имоти в света.

„Целта на Anse du Portier е да осигури луксозни нови резиденции за хора, които искат да се заселят в Монакво. Към момента висок процент от жилищния фонд, от естетическа гледна точка, се намира в 70-те години на миналия век. Проектът е ориентиран към големи компании и богати чужденци”, каза ръководителят, на когото е възложено изграждането на Anse du Portier Жан-Люк Нгуена.

Новият квартал може да привлече милиардерите от цял свят благодарение предлагането на няколко съвременни удобства – отопление, благодарение на близостта на морето, слънчева енергия и великолепен изглед. Anse du Portier ще бъде пешеходен район. Ще разполага с места за паркиране на велосипеди, система ще пречиства дъждовната вода. 40% от енергията необходима за развитието на квартала ще се осигурява от слънчеви панели.

Инфраструктурата ще бъде много добре развита като ще има множество ресторанти и рабове, голям парк и амфитеатър с изглед към морето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА