27 Юни, 2018 23:35 1 708 4

Пореден опит за концесия на летище „София”

  • летище-
  • софия-
  • концесия
Пореден опит за концесия на летище „София” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Пореден опит да се даде летище „София” на концесия прави Министерството на транспорта. Изискванията не са обявени. От ведомството обясниха, че „за да бъде даден равен достъп на всички кандидати за участие в процедурата и съгласно разпоредбите на Директива 2014/23/ЕС за възлагане на договори за концесия и на Регламент 2015/1986 за установяване на стандартните формуляри за публикуването на обявления в областта на обществените поръчки, обявлението с параметрите на концесията ще бъде публикувано в „Официален вестник” на Европейския съюз. След публикуване на обявлението цялата документация за концесията ще бъде качена на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и достъпът до нея ще е пълен и безплатен”.

Предишната процедура по отдаване на концесия на летището беше прекратена от служебния кабинет. Тогава обектът се отдаваше под наем за срок от 35 години, като инвеститорът трябваше да е готов да плати наведнъж 550 млн. лв. без ДДС. Годишно концесионерът се задължаваше да внася минимална такса в размер на 9.9 млн. лв. Минималната сума, която трябваше да се инвестира в ремонта на Терминал 1 възлизаше на 306 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоягата

    16 2 Отговор
    Поредната далавера... Разпарчотиха цялата държава
  • 2 Инкогнито

    16 1 Отговор
    Защо някой не се порови да види колко пари дължът България Еар и другия с Чесните на ,,летище София" ? Да видят всички как някои гербераски протежета не са плащали от 10 г.наем!

    Коментиран от #3

  • 3 Гпст

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Инкогнито":

    То България Еър аз незнам как въобще съществува.Предполагам я дотират много с публични средства.Но нека си го кажем ,с нискотарифни компании архаични модели като мутренска авиоломпания е смешно да съществува.
  • 4 Вуйчо

    2 3 Отговор
    Де ги патриотарите които бяха против концесиите?