Last news in Fakti

12 Юли, 2018 09:37 6 384 7

Съпругът на Ивет Лалова осъден за незаконен строеж

  • лалова-
  • съпруг-
  • изба-
  • незаконен строеж-
  • съд
Съпругът на Ивет Лалова осъден за незаконен строеж - 1
Снимка: Shutterstock

Едногодишна условна присъда получи съпругът на българската спринтьорка Ивет Лалова - Симоне Колио. Причината е незаконен строеж. Заедно с него подобно наказание са получили Еторе Фабиани и Доменико Конти. Тримата са построили изба от 226 кв.м. във вила в Канталиче, където живее семейство Колио. Съдът е постановил, че тя трябва да бъде премахната и състоянието на имота върнато в първоначалния му вид.

За пред съда арх. Еторе Фабиани, който е автор на постройката, не е спазил изготвения от него самия проект. Конти е общински служител, издал разрешението за строеж и носи отговорност за това какво точно се строи.

Полученото наказание е двойно по-голямо от това, което е предвидено в закона. Доводите за него не се уточняват. Симоне Колио се е опитал да се защити, доказвайки, че в периода от 2012 до 2014 гг., когато е финансирал строежа, е бил по състезания в Италия и чужбина и не е имал физическата възможност да следи работата. Това обаче не е прието от съдебния състав.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМОРО

    5 3 Отговор
    Големи яйца...
  • 2 кос

    14 3 Отговор
    е така трябва да се прави!
  • 3 гост

    26 2 Отговор
    У нас може да изкъртиш носещите стени, да усвояваш общи части, да закачаш климатици, които да заледяват тротоари и никой нищо не ти прави. Един случай от първа ръка: Съдедът до нас решава да си изгради гараж и изкопава основи, които са два метра напред от плана за устройство. Викаме вещо лице след жалба в общината, идват предупреждават го да промени изкопа според плана. Този съсед е военен и много ограничен, продължава и отлива основи, ние пак пускаме жалба и идва аритект, който отново му прави забележка и прави предписание докъде може да са основите. И това е, никакво развитие, сега само неговият гараж е 7,5м, вместо 5,5 и стъчи пред останалите, но никой нищо не му прави, нито пък тези които си наредиха гаражни клетки според тяхното виждане, а не според плана на блока и отредените за това места.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тони

    5 1 Отговор
    Сриване цените на имотите предстои.Нито има население в страната нито съпоставими доходи.Всичко е един трескав балон!На южното Черноморие реалните сделки са на цени от 2005г.А затворени комплекси с цена 7-10 евро за охрана никой не иска.Англичани на пазара няма.Руснаците и те са притеснени от воя срещу тях.Германските баби са на хранилка в Слънчака,като в цената от 300 евро влиза и самолетния билет.Американци ли?Те
    Са
    На Мариците.
  • 6 Марони

    3 2 Отговор
    В природата действа естествения подбор,за да се самопочисти природата от боклука.И с българите е така!Смъртта е единственото лечение за глупака,алкохолика,комуниста и всички разновидности на болното съзнание!
  • 7 аз и ти и той

    0 0 Отговор
    По принцип не е приятно това, което се е случило, но така се съблюдава закон