Last news in Fakti

23 Юли, 2018 15:28 2 334 8

Най-перспективните градове в света

  • иновативен-
  • град-
  • класация
Най-перспективните градове в света - 1
Снимка: Shutterstock

Градовете, които се намират на пика на иновативната икономика, бяха подредени за поредна година в индекса City Momentum 2018. При изготвянето на класацията са взети под внимание фактори като брой разположени в града технологични компании, качество на образование, околна среда, степен на прозрачност във финансово правната сфера, инфраструктура и стабилност.

Индексът включва 30 града. От тях 12 се намират в САЩ, а в Европа – 10. По пет града има от Канада и Австралия. Интересно е да се отбележи, че въпреки бурното развитие на пазара на недвижими имоти в редица големи китайски градове, в класацията няма нито един азиатски град. Също така няма големи населени места от Латинска Америка, Африка или Близкия Изток.

ТОП 10 на най-иновативните градове в света

град
1 Сан Франциско
2 Силициевата долина
3 Ню Йорк
4 Лондон
5 Бостън
6 Лос Анжелис
7 Париж
8 Амстердам
9 Торонто
10 Сан Диего


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБарета

    5 5 Отговор
    американска класация Какво може да очаквате от нея? разбира се тя не е обективна,и в нея фигуриРаT нашите и вашите! разбира се ние и нашите най верни гъзолизци сме първи! американски тоталитаризъм!
  • 2 гост

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Градовете, които се намират на пика на иновативната икономика................................... в класацията няма нито един азиатски град........................................................ леко ''без да искат'' са пропуснали: Токио, Осака, Пекин, Сеул, Шанхай, Сингапур, Хонг Конг, Шенжен, Гуанджоу, Куала Лумпур, Тайпе ............................................

    Коментиран от #5

  • 3 ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧЕН САПОГ

    5 0 Отговор
    А руската ракетно космическа силициева долина къде е ? Да не е в класацията най-отгоре извън списъка ? Не я видях нещо , що ли . . .
  • 4 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    Амстердам се напълни с мароканци
    че и наши цигани пълно е
  • 5 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Пожелавам на индивида, който ми е сложил минус, някога в живота си да посети посочените от мен градове. Тогава, индианецо, ще разбереш значението на думата ПРОГРЕС и кой, къде се намира в класацията. Иначе си цъкай, не пречиш на никой. :)
  • 6 Въпроса е

    2 0 Отговор
    Силициева так долина град ли е?
  • 7 Мартин

    3 0 Отговор
    Говори се за технологични гиганти, инфраструктура и образование.. Вие кой град искате да видите? Москва? Кюстендил?

    Коментиран от #8

  • 8 Джони

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мартин":

    Само да попитам...какво не е развито в Москва?
    Не виждам Маями например? Също много добре развит град